Fed app: Popstjerne på ti sekunder

Ny App løfter selv den mest jammerlige morgenrustne iPhone-bruger til popsanger, der ville gøre Cher grøn af autotune-misundelse.

Songify gør alle til popstjerner. Du skal hverken tænke på sangstemme, melodi eller instrumenter. Fold sammen
Læs mere

Det er ikke noget nyt i, at diverse popstjerner - fallerede eller ej - som Cher og Britney Spears kører deres dyre stemmer igennem en computer, før de lader os andre dødelige høre deres røst. Men nu kan alle med en iPhone lave samme trick på 10 sekunder. Og du behøver endda ikke engang tænke på melodi og instrumenter, den klarer den gratis app Songify også for dig.

Konceptet er simpelt. Indtal en sangtekst eller sjov remse i mikrofonen på din iPhone, iPod Touch eller iPad og lad programmet klare resten med tryk på en knap. Sekunder efter spytter den det sejeste remix af din sang ud - mixet med autotune, distortion, beat og hele molevitten.

Resultatet er overraskende godt. Selv den mest hakkende usikre journaliststemme kommer til at lyde fuldstændig sirupblød i Songify, der er udviklet Khush, som også står bag succesen LaDiDa, der mere arbejder med stemmen. Hver opmærksom på at programmet selv leder efter små ophold i din stemme, så den ved, hvornår den skal mixe.

Det bedste af det hele er, at man let kan blære sig over for vennerne med sit nyerhvervede sang- og producertalent - på både Facebook, Twitter og mail, hvis man er den mere generte type eller bare ønsker filen lagt ned på et andet medie.

Bill Clintonløgnen - The Remix

En anden sjov ting, man kan more sig med, er at køre andre menneskers guldkorn igennem vidundermaskinen. Vi prøvede med Bill Clintons vel nok mest berømte løgn. Resultatet er så musikalsk, at man skulle tro, en professionel producer havde komponeret løgnen for præsidenten.

Bill Clintonløgnen - The Remix

Programmet er som sagt gratis, men kun hvis man kan nøjes med de tre preinstallerede standardtemaer. Vil man have mere afveksling, koster det kroner. Da vi testede app’en, virkede muligheden for at købe ekstra temaer inde fra app’en dog ikke. Men for en sikkerheds skyld: Husk at slå muligheden for 'køb fra programmer' fra under menuen ’begrænsninger’, inden du låner app’en ud til dine x-factor-fantaserende børn.

Interfacet er meget simpelt – måske for simpelt. Det kan godt være lidt for svært at finde ind i biblioteket, hvor man har gemt sine musikalske mirakler. Og det er også lidt for let at komme til at slette det, man lige har lavet ved at trykke på tilbageknappen. Men ellers er den lille app rendyrket smartphone-genialitet. Fem stjerner herfra.

Der er foreløbigt ingen meldinger om, hvorvidt Songify udkommer til Android.