Fastnet-telefonens død bremser teleselskabernes vækst

Teleselskaberne skovler penge ind på dataforbrug på mobilen, men væksten i branchen udebliver.

Smartphones er et stigende marked for teleselskaberne, men det er svært at aflæse i tallene for omsætningen i telebranchen. Til gengæld er det let at se, at fastnettelefonen på vej ud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smartphonens udbredelse er tydelig at se i teleselskabernes statistikker. På et år er teleselskabernes omsætning på mobil datatrafik steget med 30 procent. Alligevel er der ikke ubetinget jubel i branchen.

For hvad der vindes på gyngerne, tabes på karrusellerne. Det viser nye tal fra IT-og Telestyrelsen.

I 2010 omsatte telebranchen for 1,2 milliarder kroner på salg af mobil dataadgang via mobiltelefoner og bærbare computere. Året før i 2009 var den tilsvarende omsætning ca. 0,9 milliarder kroner.

Omsætningen på fastnettelefoni falder markant

Væksten i datatrafik kan bare ikke direkte aflæses som en omsætningsfremgang i selskabernes regnskaber, for den samlede omsætning er stabil fra 2009 til 2010 (40,7 mia / 40,6 mia). Det skyldes fastnettelefonen, mener telestyrelsen. Omsætningen på fastnettelefoni falder fortsat markant.

Tallene stammer fra rapporten »Økonomiske nøgletal 2010«, som IT- og Telestyrelsen har offentliggjort.

Rapporten afslører også, at telebranchen er svundet ind i 2010. Der er forsvundet cirka 1.100 fuldtidsansatte fra 2009 til 2010, så der nu er 15.500 ansatte i branchen. Det skyldes højst sandsynligt, at firmaerne har skåret til og effektiviseret, for omsætningen pr. ansat er steget med 4 pct. - færre ansatte har altså formået at fastholde en stabil omsætning.

Læs artiklen på ComON.dk

INFOshop: Små teleselskaber i fremgang