Fast tyverisikring på mobiltelefoner fra 2015

Bred aftale mellem mobilproducenter og mobilselskaber skal gøre det muligt at kunne låse eller rydde en mobiltelefon, der er blevet stjålet.

Det er nemt at stjæle en mobiltelefon, og den rummer rigtigt mange personlige oplysninger, som er guf for tyven, hvis ikke telefonen er sikret. Foto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om blot et år vil alle nye telefoner, som sælges på det amerikanske marked, være født med muligheden for, at ejeren kan låse dem på afstand eller simpelt hen slette alt på telefonen, hvis den bliver stjålet.

De store mobilselskaber og mobilproducenter har aftalt, at alle smartphonetelefoner fra juli 2015 enten har de nye værktøjer installeret på forhånd eller er klar til at kunne hente dem og tage dem i brug. Det sker for at stoppe de mange tyverier af mobbiltelefoner.

I 2012 fik 1,6 millioner amerikanere stjålet deres telefon, og eftersom telefonen i voksende omfang er manges livline med både telefonbog, personlig kalender og mange andre personlige oplysninger, vil en mobiltyv kunne udnytte disse oplysninger. Det er den amerikanske anklagemyndighed, som har opfordret til, at der gøres en indsats for at begrænse skaderne ved tyveri af mobiltelefoner.

Kræver det rigtige kodeord

Mobilproducenterne Apple, Samsung, Google, Microsoft, Motorola, Nokia, Huawei og HTC har sammen teleselskaberne Verizon Communications, AT&T, Sprint, T-Mobile og U.S. Cellular indgået den frivillige aftale. Samsung og Apple, som er verdens to største mobilproducenter, har allerede i deres mobilsoftware lagt funktioner ind, som kræver, at den retmæssige ejer af telefonen opgiver et ID-nummer og det rigtige kodeord, før en telefon kan ryddes eller genaktiveres efter at være blevet låst eller ryddet på afstand. Dermed vil en mobiltyv ikke kunne bruge den stjålne telefon.

På trods af telefonens mange vigtige og personlige data har mange stadig ikke adgangskode på deres telefon, som i det mindste kan gøre livet besværligere for en mobiltyv.