Farvel til en musikklassiker

En æra slutter, når en af verdens engang mest brugte og pålidelige musikafspillere, Winamp, lukker efter at have frigivet sin sidste udgave.

Tak for 15 års støtte, lyder den stilfærdige meddelelse på forsiden af Winamp.com, som dermed signalerer afslutningen på 15 års net- og musikhistorie. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musikafspilleren - i bestemt form og med tryk på sidste stavelse, for der var ikke andre. Sådan var computerprogrammet Winamp, hvis man interesserede sig for at høre musik for flere år siden. Men om en måned er det slut.

Fra 20. december vil det ikke længere være muligt at hente en af de betydeligste og mest anerkendte musikafspillere, Winamp, og installere det på sin computer.

»Tak for at have støttet Winamp-samfundet gennem over 15 år,« lyder det på Winamps forside.

Langt flere muligheder

Winamp var den foretrukne musikafspiller, fordi den håndterede de fleste lydformater, og fordi den bød på langt flere muligheder og indstillinger end Microsofts Windows Media Player, som fulgte med alle Windo    ws-udgaver.

I dag er Winamp en del af selskabet Nullsoft, som igen ejes af AOL (America Online). AOL valgte også at trække stikket til en anden gammel kending, internettets ukronede konge Netscape, i 2007. Netscape var blevet udkonkurreret af Microsofts Internet Explorer, der udnyttede Windows-distributionen til at være med overalt.

Winamp siger farvel med format ved at blive opdateret en sidste gang. Version 5.66 bliver den nyeste og sidste og kommer samtidig med beskeden om lukningen. Som nyheder kan Winamp 5.66 hente Apple iTunes-biblioteket ind, køre på Windows 8 og synkronisere med Winamp til Android.