Færre optagere og afspillere i danske hjem

Vi optager mindre end før og bruger i stedet nettjenester til at se film og tidligere udsendelser.

DVD-optagere og -afspillere bliver sjældnere og sjældnere i danske hjem. Foto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der står færre og færre DVD- og Bluray-afspillere og -optagere i de danske hjem, fordi vi i voksende omfang ser og optager film på andre måeder.

Samlet set stod der i 2013 i alt seks millioner DVD- og Bluray-afspillere og -optagere, harddiske, spillekonsoller og VHS-maskiner i hjemmene. Det er et fald på fire millioner styk, for i 2012 var der 10 millioner apparater. Det fremgår af Branchen Forbrugerelektroniks (BFE) årlige undersøgelse, der bygger på TNS Gallups interviews med flere end 2.000 danskere, skriver nyhedsbrevet DigiMail, der udgives af brancheforeningen.

Flere benytter nettjenester

BFE tolker selv det faldende antal apparater som udtryk for, at flere og flere benytter netfilmtjenester som Netflix, YouBio og Viaplay, ligesom mange TV-udbydere har deres egne TV-arkiver, hvor man i en periode kan se tidligere udsendelser, som man derfor ikke længere behøver at optage.

Endelig har mange harddiske, som de selv optager udsendelser direkte på for siden at kunne se dem på tilkoblede computere, tavle-PCer eller mobiltelefoner.

BFEs undersøgelse viser, at der stadig står omkring en million VHS-optagere i danske hjem, selv om videobåndet forlængst er fortid i forretningerne. Det er 200.000 færre end i 2012.