Facebook-tvillinger vil sælge bitcoin-aktier

Winklevoss-tvillingeparret kendt for fejden med Mark Zuckerberg om Facebook har ansøgt de amerikanske børsmyndigheder om at udbyde aktier i den digitale valuta »bitcoin«.

Tyler og Cameron Winklevoss, tivllingerne kendt for Facebook-fejden med Mark Zuckerberg om Facebook, vil nu handle med bitcoin-aktier. Arkivfoto: Mike Coppola / Getty Images / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Coppola
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Winklevoss'erne Tyler og Cameron, der er kendt for fejden med Mark Zuckerberg om, hvem der egentlig fandt på det sociale medie Facebook, har ansøgt om en børsnotering af Winklevoss Bitcoin Trust, hvor tvillingeparret anslår at have investeret i op mod en procent af alle »bitcoin« i verden, skriver techmediet Wired.com.

Bitcoin er en digital valuta, der handles uafhængigt af monetære myndigheder - og nogle steder også anvendes til at handle på eksempelvis software og fastfood på nettet. 

11 millioner dollar i bitcoin

Tvillingerne oplyste i april at have investeret 11 millioner dollar svarende til cirka 63 millioner kroner i Bitcoins. De indgav ansøgningen til de amerikanske børsmyndigheder Securities and Exchange Commission (SEC) i USA mandag.

De planlægger ifølge The Telegraph at udbyde en million Winklevoss Bitcoin-aktier til en maksimal pris på 20,09 dollar, som ifølge ansøgningen lå på en femtedel af den gennemsnitlige pris for en bitcoin på handelssites som Mt. Gox K.K., Bitstamp og BTC-e on den 27. juni i år.

Fortalere for digital valuta

Tyler og Cameron Winklevoss har, siden de i april oplyste, at de på det tidspunkt ejede bitcoin for omkring 11 millioner dollar - svarende til omkring en procent af det totale udbud, ifølge Wired været flittige til at promovere den digitale valuta.

Bitcoin fik tidligere på året massiv opmærksomhed blandt andet omkring Cypern-krisen, hvor det blev vurderet at en mistillid til det internationale finanssystem fik flere til at søge mod den digitale valutaenhed, der udveksles uafhængigt af monetære myndigheder.

Det fik værdien af bitcoin til at tage nogle gevaldige spring op for siden at dykke igen.