Facebook tester PayPal-konkurrent

Når du i fremtiden køber ind på din smartphone, behøver du ikke hive dankortet op af lommen. Du kan nøjes med at logge på Facebook.

Facebook vil gøre det muligt at købe varer på mobilen via din Facebook-profil. Foto: Mips/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Står det til Facebook, skal det være slut med at taste lange og snørklede kontonumre ind på smartphonens klejne skærm, når du handler varer på mobilen. Det sociale medie er nemlig i gang med at teste ny funktion, der kæder dit dankort sammen med din Facebook-konto.

Det bekræfter Facebook over for Wall Street Journal.

Facebooks nye betalings-initiativ vil sætte firmaet i direkte konkurrence med den amerikanske tjeneste PayPal, som er ejet af eBay. PayPal er en e-handelstjeneste, der lader brugeren betale for varer og overføre penge i e-handler. Både fra computer og smartphone.

Det er det marked, Facebook nu også vil ind på. I første omgang er det kun den amerikanske tøjbutik JackThreads, der vil tage imod Facebook-betalingen. Som med andre af selskabets nye tiltag, vil der ske en gradvis udrulning, hvor man tester funktionen. Derfor er det også uvist, hvornår tjenesten eventuelt vil dukke op herhjemme.

Facebooks nye betalingsmulighed vil samtidig være en pendant til konkurrenten Google, der har sin egen mobile betalingstjeneste, Google Wallet. En tjeneste, som er blevet kritiseret, fordi den er blevet hacket op til flere gange.

Facebook begynder at teste funktionen i næste måned.