Facebook-milliardær holdt bryllup til 52 millioner

Manden bag musiktjenesten Napster og Facebooks første investor Sean Parker blev i weekenden gift med kæresten Alexandra Lenas.

Den kendte IT-iværksætter og milliardær Sean Parker blev i weekenden gift med sin forlovede Alexandra Lenas. Her ses de to til festivalen SXSW 2013 i Austin. Arkivfoto: Michael Buckner / AFP/ Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Buckner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sean Parker, der blev kendt som medstifteren af musikdelingstjenesten Napster - og siden endnu mere kendt for at kaste sine kræfter over det sociale medie Facebook, er i weekenden blevet gift med sin kæreste Alexandra Lenas.

Brylluppet, der betegnes som et af de meget overdådige ceremonier afholdt i det amerikanske IT-mekka Silicon Valley, kostede efter sigende op mod ni millioner dollar - eller knap 52 millioner kroner, beretter flere amerikanske netmedier.

Den kendte IT-iværksætters formue anslås til to milliarder dollar, skriver Reuters.com.

Stod bag kontroversiel musiktjeneste

Sean Parker blev oprindeligt kendt som medstifter af den kontroversielle musikdelingstjeneste Napster, der blev lukket på grund af krænkelser af ophavsrettigheder.

Siden involverede han sig i Facebook, hvor han var den første investor og blev den første bestyrelsesformand.

Han spillede en stor rolle for finansieringen af det sociale medie, som også blev beskrevet i den populære film om selskabets etablering "The Social Network". Her blev hans karakter spillet af skuespiller og sanger Justin Timberlake. 

Investor i Spotify

Sean Parker har desuden været involveret som medstifter, rådgiver og lignende i en række digitale iværksættervirksomheder som Plaxo og Airtime.

I dag er han administrerende direktør for ventureselskabet Founders Fund og blandt andet fortsat knyttet til musikmarkedet som en af investorerne i musikstreaming-tjenesten Spotify, skriver Reuters.com.