Facebook har skabt syv dollar-milliardærer

På den nye Forbes-liste over verdens superrige er der syv Facebook-milliardærer.

Mark Zuckerberg er ikke længere den yngste milliardær på Forbes liste. Men til gengæld kan han prale af, at der er hele syv Facebook-milliardærer at finde på listen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SEBASTIEN NOGIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forbes har netop lanceret sin årlige liste over verdens dollar-milliardærer. Det er den største liste nogensinde fra Forbes – der er mere end 1.200 milliardærer på listen – og der er flere interessante tendenser. Alene Facebook har skabt syv dollar-milliardærer. Den rigeste er selvfølgelig Mark Zuckerberg selv, som på papiret har en værdi på 13,5 mia. dollar.

Men Eduardo Saverin kan heller ikke klage. Som alle der har set filmen »The Social Network« vil vide, så var han en af de oprindelige stiftere, men ragede noget så voldsomt uklar med Zuckerberg og Sean Parker. Saverin indgik senere et forlig med dem og fik fem procent af Facebook. Forbes anslår, at hans formue beløber sig til 1,6 mia. dollar.

Facebook-milliardærerne fortsætter

Blandt de andre Facebook-milliardærer er føromtalte Sean Parker (stifter af Napster) med ligeledes 1,6 mia. dollar, Dustin Moskovitz (der delte værelse med Zuckerberg på Harvard) med 2,7 mia. dollar og investoren Peter Thiel, der skød en halv million dollar i Facebook tilbage i 2004. Thiel tjente allerede sine første millioner på salget af PayPal til eBay i 2002, og hans formue anslås nu til 1,5 mia. dollar.

Læs også: Danske Skype-brugere slipper foreløbig for reklamer

Så er der russiske Yuri Milner, som har investeret i Facebook gennem sit selskab Digital Sky Technologies. Han kan lige akkurat kalde sig dollar-milliardær med en formue på 1 mia. dollar.

Den syvende og sidste Facebook-milliardær er Mark Pincus. Han arbejder slet ikke for Facebook, men stiftede Zynga tilbage i 2007. Firmaet har haft enorm succes med Facebook-spil som Mafia Wars og hans formue anslås til 1 mia. dollar.

Moskva slår New York

Den 71-årige Carlos Slim fra Mexico er stadig nr. 1 på listen over verdens rigeste med en formue på 74 mia. dollar, mens Bill Gates holder andenpladsen med 55 mia. dollar. Oracle-chef Larry Ellison er nr. 5 med 39,5 mia. dollar.

Globaliseringen er også synlig på listen. For ti år siden kom halvdelen af dollar-milliardærerne fra USA – nu er det kun en tredjedel. Asien har nu flere superrige end Europa. Den by i verden, hvor der bor flest superrige, hedder heller ikke længere New York. Den hedder Moskva. Snart er det måske Shanghai.

Læs også: Gyldendal går sammen med Google

Der er relativt få kvinder på listen, men én kvinde er dog med blandt top ti. Den ældste person på listen er den 100-årige schweiziske softwaremogul Walter Haefner, den yngste er ikke længere Zuckerberg, men hans partner Moskovitz, som først kom med på listen i år. Han er født otte dage efter Zuckerberg.

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's samarbejdspartner, ComON.dk