Facebook-chat vil kræve appen Messenger

Det sociale netværk Facebook vil samle al udveksling af private beskeder og chat i den separate app Messenger. Det bliver et krav for at chatte privat på Facebook.

Det sociale netværk Facebook vil have al chat og privat udveksling af beskeder til at ske i den separate app Messenger. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sociale netværk Facebook har længe satset på at sætte sig på sin del af chatbølgen, der i stigende grad flytter over i apps udviklet specifikt hertil.

Tidligere på året opkøbe selskabet den populære beskedapp Whatsapp, mens selskabet af flere omgange har opdateret sin selvstændige app Messenger, som samler de beskeder og chatsamtaler, brugerne har i det sociale netværk. Facebook har tidligere oplyst, at selskabet oplevede en vækst i brugen af den på 70 procent henover en periode på tre måneder i slutningen af 2013, men nu skal endnu flere af det sociale netværks omkring 1,2 milliarder bruger rykkes over i appen Messenger.

For at kunne sende og modtage private beskeder over Facebook på en smartphone, vil det nu kræve, at brugerne installerer den separate beskedapp. Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der meddeler, at Facebook indtil videre har orienteret brugerne i Frankrig, England og en række andre lande i Europa om, at det vil være et krav inden for de næste uger.

En talsmand fra Facebook har da også meddelt Reuters, at det vil være tilfældet for alle brugere af det sociale netværk på længere sigt, men at der endnu ikke er afsat en konkret tidsplan for, hvornår ændringerne bliver rullet ud til alle.

Facebook selv henviser til, at appen Messenger er hurtigere end den indbyggede besked- og chatfunktion i den oprindelige Facebook-app, ligesom brugeren af den separate app har adgang til flere funktioner - som eksempelvis at fortage taleopkald til deres kontakter.

Det sociale netværk har i forvejen presset på for at få folk til at hente den separate app Messenger ind på deres smartphonetelefoner, blandt andet ved at opfordre til det, når beskedfunktionerne aktiveres i Facebooks oprindelig app til mobile enheder. Forskellen vil være, at de nu er nødt til at downloade appen for at sende og modtage beskederne.

Der vil ifølge teknologimediet The Verge være forskel på, hvordan appen Messenger agerer på forskellige mobiltelefoner.

Eksempelvis vil indehavere af den del af Android-smartphones, som ligger i den billigere prisklasse, ikke blive afkrævet af downloade appen, mens indehavere af Windows Phone-modeller og tavlecomputere fortsat vil kunne sende og modtage beskederne i den oprindelige app.

Der er generelt skruet op for konkurrencen i feltet af beskedapps, hvor der næsten altid er en ny lige om hjørnet. De dukker op på skift og trækker opmærksomheds for forskellige nye tiltag, der da også gøre dem til mere end bare en beskedcentral, hvor brugerne kan chatte med andre over internetforbindelsen i stedet for telefonregningen.

Bølgen af nye apps til udveksling af beskeder i chatlignende form - både med tekst, billeder, lyd og video - bliver af flere tjenester også kombineret med spil, shopping og andre muligheder.