Få det dobbelte ud af din tablet

Med Remote Desktop er det muligt at fjernstyre hjemme- eller arbejdscomputeren med sin tablet eller telefon

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste med en tablet eller smartphone har også en almindelig computer, og mange har vel et ønske om at kunne overføre den almindelige computers skærm til sine mobile

gadgets, for på denne måde at kunne få fat i alt på den "rigtige" computer og arbejde med dens programmer og muligheder.

Dette kan sagtens lade sig gøre, og der er to måder at gøre det på: en let og dyr måde, og en lidt mere besværlig men billig måde.

Den besværlige foregår gennem et VPN (Virtual Private Network), og kræver, at man sætter sin remote desktop forbindelse op med en række parametre, som imidlertid ikke alle firewalls har det så godt med, når de kommer fra en tablet.

Den lette måde, er at installere et lille program på de computere man gerne vil have adgang til, som taler sammen med en app man samtidig installerer på sin tablet eller telefon.

Denne metode er teknisk helt problemfri, men ikke den sikreste, og hvis det er ens arbejdscomputer man gerne vil forbinde med, skal man skal nok lige spørge om lov på jobbet inden man går i gang, eller vælge en løsning, der krypterer data, som f.eks. det udmærkede "Desktop Connect", der dog kun findes til Apple.

Et af de letteste remote desktop programmer at bruge er efter min mening LogMeIn, som virker helt upåklageligt og som løser mange af de problemer, som de lidt mere nørdede programmer irriterer en med.

Brugerfacet er intuitivt og let at navigere i, der er mulighed for at overføre klippebordet, ligesom det har en service, hvor man får adgang til sine drev. Samtidig kan programmet bruges via en webbrowser, så man f.eks. på en netcafé i udlandet kan komme til sin arbejdscomputer, selv om man havde lovet sin partner (og sig selv) at ferien skulle være fuldstændig computerfri.

LogMeIn er sulten, hvad angår båndbredde og fungerer i realiteten kun over en bredbåndsforbindelse. Over 3-netværket er det langsomt og hakkende, og hvis man på forhånd ved, at man mest vil komme til at bruge det på en telefonforbindelse, skal man hellere vælge det næsten lige så gode og oven i købet lidt billigere "iTap RDP".

Nå ja, og så skal det måske lige siges, at alle de computere man vil have adgang til, skal være tændt.

LogMeIn til Android koster156 kr. og kan hentes her:

http://market.android.com/details?id=com.logmein.ignitioneu.android

Til Ipad koster det 179 kr. og kan hentes her:

http://itunes.apple.com/dk/app/logmein-ignition/id299616801?l=da&mt=8

LogMeIn Ignition er lige nu på tilbud i app store til halv pris og nu koster 89 kr.