Europas ti værste jordskælv

Jordskælv er langt fra et ukendt fænomen i Italien, som sammen med Tyrkiet er hårdest ramt af nyere tids europæiske jordskælv. Læs om Europas ti værste her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2009: L’Aquila, Italien. 6,3 på Richterskalaen
Det nyeste jordskælv i Italien, der ramte Abruzzo-regionen 6. april i år, har indtil videre krævet 235 ofre, og håbet om at finde overlevende i murbrokkerne svinder time for time, efterskælv for efterskælv.

Byen L'Aquila i regionen Abruzzo blev hårdest ramt ved jordskælvet, og der var massive ødelæggelser i en radius på 30 kilometer rundt om byen. Helt i Rom, som ligger 90 kilometer fra epicenteret, kunne rystelserne mærkes.
De nærliggende landsbyer Villa Sant Angelo, Onna og Borgo di Caselnuovo blev nærmest jævnet med jorden.

Italiens regering kritiseres nu for ikke at jordskælvssikre bygninger i opførelsen, når Italien ligger på ekstremt jordskælvsudsat grund.
En jordskælvsekspert beregner for Berlingske Tidende, at et jordskælv i Syditalien, der måler 7 på Richterskalaen, vil koste mellem 5.000 og 11.000 mennesker livet. I Japan, som også er et jordskælvstruet land, opføres alle bygninger efter jordskælvssikringer, og her ville samme rystelse ifølge eksperten kræve 50 menneskeliv.