En sexet figur er en fordel i online computerspil

Hvis man vælger en attraktiv, kvindelig figur – en såkaldt avatar – når man spiller computerspil på nettet, får man mere hjælp fra mandlige medspillere, viser et nyt studie.

World of Warcraft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det første, du skal gøre, når du spiller World of Warcraft, er at vælge din spilkarakter, en såkaldt avatar. Der skal vælges køn, race, tøj og det fysiske udseende kan justeres.

Nu viser det sig, at hvis du vælger en kvindelig avatar, bliver det i spillet lettere at få hjælp fra de mandlige avatars - hvis altså din kvindelige avatar er attraktiv. Vælger du derimod en mandlig avatar eller en mindre attraktiv kvindelig avatar, er du overladt til dig selv.

Det viser et nyt studie, der er publiceret i Journal of Broadcasting and Electronic Media, skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Læs også hos Videnskab.dk: Nissehuer på mode i World of Warcraft

»Det er ligegyldigt, om du har en grim avatar, hvis du er mand - det ændrer ikke på, hvor meget hjælp du får,« siger forskeren bag studiet Franklin Waddell i en pressemeddelelse.

»Er du derimod en kvinde med en mindre attraktiv avatar, får du langt mindre hjælp,« siger Franklin Waddell.

Forskeren bag studiet valgte seks forskellige avatars med forskelligt udseende og opsøgte derefter forskellige spillere med et spørgsmål om hjælp. Spørgsmålene var både små, som at spørge om vej, eller større, som at spørge om spilleren kunne følge forskeren til et bestemt sted.

Derefter studerede forskeren de forskellige reaktioner, han fik for sine forskellige avatars. I alt var der 2.300 reaktioner fra spillere, de spurgte om hjælp.

Læs også hos Videnskab.dk: Mænd er mere hjælpsomme over for kvinder i høje hæle

»Kvinderne er de store tabere i disse online-situationer,« konkluderer Franklin Waddell i pressemeddelelsen.

Kristine Ask, der er universitetslektor på Norges Teknisk-naturvidenskabelig Universitet, har også forsket i World of Warcraft, og hun har opdaget, at mange kvinder bruger mandlige avatars for at skjule deres identitet.

»Jeg fandt ud af, at cirka halvdelen af de kvindelige spillere havde skjult sin identitet for at undgå chikane og seksuel opmærksomhed,« siger Kristine Ask til forskning.no.

Læs mere om, hvad forskerne mener kan blive ændret i spillene for at undgå fokus på sexede avatars, i resten af artiklen på Videnskab.dk.