En mio. Xbox One solgt på en dag

Microsofts nye spillekonsol står nu lige med Sonys Playstation 4.

Også i Paris i Frankrig var der i fredags rift om den nye Xbox One-spillekonsol, som tager kampen op mod Sonys nye Playstation 4. Arkivfoto: marion Ruszniewski, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Marion Ruszniewski
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stillingen er nu 1-1 i konsolkrigen mellem Sony og Microsoft, efter at også Microsofts nye Xbox One-spillekonsol rundede en million solgte eksemplarer på 24 timer.

Samme rekord satte Sonys nye Playstation 4 en uge tidligere, 15. november, men Playstation 4 blev kun lanceret i USA og Canada, mens Xbox One kom ud i 14 lande, heriblandt Frankrig og Storbritannien. Playstation 4 vil fra 29. november brede sig til Europa - heriblandt Danmark -, Australien og Sydamerika og nå Japan til februar.

Først til Danmark i 2014

Xbox One kommer først til Danmark i 2014, når softwaren er færdigoversat. Dermed når den ikke den julehandel, som er så vigtig for teknologiproducenterne, fordi de her henter omkring 30 procent af årets omsætning.

Xbox One er den største lancering i Xboxens historie, understreger Microsoft.

Analysefirmaet Robert W. Baird & Co. forventer, at der vil blive solgt mellem 2,5 og 3 millioner styk af både Xbox One og af Playstation 4 i 4. kvartal. Sony selv forventer at runde fem millioner Playstation 4, når det forskudte regnskabsår slutter med udgangen af marts 2014.

Prisforskel

Playstation 4 koster i USA 399 dollars, hvor Xbox One ligger oppe på 499 dollars. Navnlig Microsoft lægger vægt på, at Xbox One ikke kun er til spil men byder på interaktiv underholdning og medieapps, som skal kunne fungere på tværs af hele Microsoft-verdenen, altså også traditionelle PCer med Windows 8-styresystemet og smartphonetelefoner med Windows Phone-styresystemet. Begge konsoller slår på, at de har bedre grafik og dermed bedre spiloplevelse end forgængerne, og at sociale funktioner med onlinespil er blevet forbedret, herunder muligheden for at kunne dele med venner og bekendte.

Analysefirmaet Gartner, som følger teknologimarkederne tæt, forventer, at verdensmarkedet for spillekonsoller i år vil vokse fra 44 milliarder dollars i omsætning til 49 milliarder, mens selve spilsalget til dem vil stige fra 13 til 17 milliarder dollars. Ifølge tal fra IDC Danmark solgte Sony i 2012 i Europa 5,23 millioner Playstation 3-konsoller, mens Microsoft solgte 1,8 millioner styk Xbox 360.