En million Playstation 4 solgt på et døgn

På det første døgn i handlen blev der i de amerikanske og canadiske butikker solgt en million eksemplarer af Playstation 4 fra Sony. Den nye spilkonsol lander i Danmark 29. november.

Den nye Playstation 4 fra Sony kom i handlen 15. november i Nordamerika. Her bliver den testet i en butik i Pembroke Pines, USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE RAEDLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere end en million valgte at investere i den nye Playstation 4 fra japanske Sony i løbet af de første 24 timer, den var i handlen i forretningerne i Canada og USA.

Her landede den nye spilkonsol fredag, og debuten betegnes ifølge amerikanske Finansial Times som den stærkeste for en spilkonsol fra det japanske selskab forud for lanceringen i Europa, Australien og Latin Amerika 29. november - herunder også i Danmark.

Sony har tidligere meldt ud, at selskabet forventer at nå op på fem millioner solgte Playstation 4-konsoller inden udgangen af marts 2014. Mens forventningerne ifølge Finansial Times er, at der ved udgangen af 2013 vil være solgt tre millioner eksemplarer.

Debuten for Playstation 4, der er efterfølgeren til den syv år gamle Playstation 3, kommer kort tid før, at Microsoft kan sende den nye Xbox One ud i butikkerne i USA og Europa 21 november.

I Danmark vil den nye Xbox dog først komme i handlen i det nye år, idet den danske udgave af softwaren ikke er klar til julehandlen.

Sonys nye spillekonsol er i de første anmeldelser blevet rost for sin grafik, som er en central del af spiloplevelsen, især nu hvor de TV-skærme, som konsollen kobles på, bliver bedre og bedre. Playstation 4 roses også for at være meget mere stille og lettere at anvende end forgængeren. Derudover er den 100 dollars billigere end Xbox One, som koster 499 dollars i mindste udgave mod Playstation 4s 399 dollars.

Analysevirksomheden IHS har ifølge nyhedsiden VG247 tidligere vurderet, at der frem til udgangen af 2017 vil blive solgt 49 millioner eksemplarer af Playstation 4, mens forventningerne til Xbox One er, at der vil blive solgt 38 millioner i samme periode.