En joint skader som fem cigaretter

En joint skaderne lungerne ligeså meget som fem cigaretter røget på én gang, viser en ny undersøgelse.

Foto:Torben Christensen/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hashrygere må stå model til en del dårlige hashnyheder i øjeblikket. I sidste uge kom det frem, at risikoen for psykoser og skizofreni er markant større blandt hashrygere sammenlignet med folk, der holder sig fra at ryge den grønne plante.

Og nu har et andet team af forskere påvist, at hver gang man ryger én enkel joint, skader man sine lunger og luftveje ligeså meget som, når man pulser fem cigaretter i træk, skriver Reuters.

Forskerne testede 339 personer - heriblandt både cigaret-, hash- og ikke-rygere. Mens almindelig tobak også skader lungerne, ødelægger hashrøgen langt hurtigere lungevæv og luftveje.

- Skaderne på lungerne ved at ryge en enkelt joint svarer til, at man ryger 2.5 til fem cigaretter på én gang, skriver forskerne i det videnskabelige magasin Thorax, hvor undersøgelsen blev offentliggjort.

De mange "dårlige" hashnyheder kommer lige netop, som den nye britiske regering overvejer at opgradere hash til et mere alvorligt rusmiddel for at komme det stigende hashmisbrug til livs. Det vil i fremtiden betyde, at man kan blive anholdt for at være i besiddelse af stoffet.