En app til dig der elsker lister

Endelig er der en holdbar erstatning for papirblokken med endeløse to-do-lister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Wunderlist er et lille tysk app-vidunder til iPhone, iPad og på web. Den gratis app kan ikke andet end at holde styr på dine to-do’s og minde om, at du nærmer dig opgavernes deadline, men til netop dette formål er den også god.

Med app’en kan man organisere sine to-do’s i lister. Fx opgaver relateret til arbejde, økonomi eller indkøb. Man navngiver selv listerne, som også kan deles med andre. Muligheden for at organisere i lister er en fordel, hvis man har for vane at have mange ting, man gerne vil huske på og blive mindet om.

Den enkelte opgave kan naturligvis påføres en deadline en påmindelse, så man ikke glipper den. Her skal man i app'en dog klikke separat ind på dato og tid, så vil man have en påmindelse på et bestemt tidspunkt, skal der klikkes lidt rundt i app’en. Man kan også skrive en note til den enkelte opgave, men til lidt længere noter fungerer en app som Evernote bedre.

Vigtige opgaver kan markeres med stjerne, ligesom app’en giver mulighed for at få vist dagens opgaver, den næste uges opgaver eller forsinkede opgaver. Man kan også få en email med dagens opgaver. Wunderlist synkroniserer upåklageligt på tværs af digitale platforme.

App’en er skabt af 6Wunderkinder i Berlin, og der er indtil videre oprettet over 48 millioner opgaver med Wunderlist. Det er ikke uden grund at app’en går for at være den bedste ”Get Things Done” app på markedet. 

Wunderlist har fået konkurrence af iPhonens egen app Påmindelser, der også kan give lokationsbaserede påmindelser - dvs. når man ankommer eller forlader en fysisk placering. Det kan Wunderlist ikke, til gengæld giver den et bedre overblik over mine to-do’s end Påmindelser. Begge apps fungerer dog upåklageligt til deres snævre formål, så det er marginalerne, der skiller dem. Fx lyder Wunderlist bedre end Påmindelser, ligesom man i Wunderlist har mulighed for at vælge mellem 12 forskellige baggrunde.