Elon Musk vil implantere computere i folks hjerner

Stifteren af Tesla lancerer nu nyt firma, der vil forbinde små elektroder direkte med folks hjerner.

Arkiv: Elon Musk Fold sammen
Læs mere
Foto: DANNY MOLOSHOK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hans ambitioner vil ingen ende tage. Stifteren af Tesla, Elon Musk, vil kolonisere Mars, revolutionere bilindustrien og ændre den måde, hvorpå verden anvender energi.

Nu har Elon Musk lanceret et nyt firma, der vil implantere små elektroder direkte ind i folks hjerner, for ellers »bliver mennesket overhalet af kunstig intelligens«. Det skriver Wall Street Journal.

Firmaet hedder Neuralink Corp., og forfølger det Elon Musk kalder »neural lace«-teknologi (neurale blonder, red.), der skal indføre mikroskopiske elektroder i hjernen, som en dag skal kunne uploade og downloade tanker.

Elon Musk deler i forvejen sin tid mellem Tesla og SpaceX, samtidig med, at han dyrker udviklingen af et super-højhastighedstog med navnet Hyperloop. Alligevel har han nu fundet tid til at starte et firma, der vil udvikle hjerne-computere, der i første omgang skal behandle genstride hjernesygdomme, men som senere skal hjælpe menneskeheden med at undgå underkastelse til kunstig intelligens.

»Hvis man går ud fra, at der vil ske nogen udvikling i den kunstige intelligens, bliver vi overhalet med et godt stykke,« sagde Elon Musk til en konference i juni 2016.

Han foreslog derfor løsningen »direkte kortikal (vedr. hjernebarken, red) grænseflade«. Det vil sige et lag af kunstig intelligens inde i hjernen, der kan gøre det muligt for mennesket at nå højere funktionsniveauer.

I august tweetede Elon Musk, at »det går fremad«, og at der ville være noget at annoncere inden for et par måneder, da han blev adspurgt om den nye teknologi.

Der er endnu ikke blevet annonceret noget, men Neuralink blev registreret i Californien som firma i juli 2016.

Tidligere sagde traditionelle bilproducenter, at Elon Musk aldrig ville kunne sælge en populær elektrisk bil. Det er efterhånden blevet modbevist. Spørgsmålet er, om han også vil lykkes med sit nye, ambitiøse projekt.