Eksperter advarer mod Internet Explorer

Sikkerhedshul giver hackere mulighed for at overtage computeren. Eksperter anbefaler, at man skifter til et andet internetprogram, indtil Microsoft stopper hullet.

Blot man besøger bestemte netsider, risikerer man, at hackere overtager ens computer, hvis man ser siden gennem Internet Explorer. Derfor anbefaler sikkerhedseksperter, at man - i alle tilfælde midlertidigt - skifter til andre internetprogrammer som Chrome, Firefox eller Opera. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et alvorligt sikkerhedshul i internetprogrammet Internet Explorer får nu Microsoft selv til at råbe vagt i gevær og bede folk om at hente en opdatering selv. Eksperter anbefaler, at man i stedet skifter til et andet internetprogram, indtil Microsoft har fået løst problemet.

Sikkerhedshullet påvirker hundreder af millioner af Internet Explorer-brugere. Det betyder, at en hacker kan skaffe sig adgang til folks computere og alle deres filer, hvis de ved en fejl får klikket sig ind på et ondsindet netsted.

Besværlig løsning

Microsoft advarer selv om fejlen og har lavet et lille program, som man kan hente og installere manuelt, mens softwaregiganten arbejder på at få hullet lukket permanent. Microsoft giver dog ingen tidshorisont for, hvornår det sker.

Eksperter forventer dog, at det kan tage flere uger, og de er ikke begejstret for nødløsningen. Microsofts løsningsprogram, som hedder »Enhanced Mitigation Experience Toolkit« (EMET), skal nemlig først selv hentes, dernæst installeres, og endelig skal man selv sætte det op, hvis det skal beskytte ens computer mod hackere.

Det anser mange for at være for bøvlet for mange PC-brugere. De anbefaler derfor i stedet, at man - om ikke andet, så midlertidigt - skifter til et andet internetprogram som Googles Chrome, Mozillas Firefox eller Opera fra det norske softwareselskab af samme navn. De er alle gratis, kan lige så meget og er ikke ramt af hackerhullet.

Desuden vil det i mange virksomheder være for omstændeligt at rulle rettelsesprogrammet ud.

Ifølge det amerikanske netanalysefirma Statcounter er Internet Explorer det næstmest brugte internetprogram i verden med en andel på 33 procent, lige efter Chrome, som har en andel på 34 procent.