Eksperimentiel medicin kurerer ebolasyge aber

Nøglen til at kurere ebolavirus er måske fundet. Et nyt eksperimentielt medicin har vist sig at kunne kurere aber for ebola. Nu venter forsøg med mennesker, fortæller amerikansk forsker

Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER

Siden marts 2014 er mere end 10.000 mennesker døde af Ebola. En virus, som man hverken kan kurere eller vaccinere imod. Men måske er der håb forude. Amerikanske forskere har fremstillet en ny eksperimentel medicin, som har kureret ebolasyge aber. En medicin, som de håber også virker på mennesker.

Behandlingen er rettet mod den variant af virussen, som hedder makona. Det er makona, der har forårsaget det dødbringende udbrud i Vestafrika, skriver Videnskab.dk

»Dette er den første undersøgelse, som viser, at man kan behandle folk, der er smittet med den variant af ebolavirusen, som hedder makona,« siger mikrobiolog ved University of Texas Thomas Geisbert.

Læs også på Videnskab.dk

Undersøgelsen bygger på et studie af seks aber, som alle var inficeret med ebolavirus. De tre aber, som modtog behandlingen, var alle raske efter undersøgelsens ophør, mens de tre ubehandlede aber alle var døde efter ni dage.

Resultater fra forsøg med lægemidlet på mennesker forventes i anden halvdel af 2015.