Duel: Apple versus Google

Jeg har taget giganten Apple’s "Find my friends" op imod den nuværende hersker Google’s "Latitude". Hvem er bedst?

Skræmbillede fra Apple's Find my friends app. Fold sammen
Læs mere

Man går en tur ned mod centrum, hvor man skal mødes med sin ven. Efter fem minutter i centrum, er vennen stadig væk. Hvor er han? Man tager selvfølgelig sin smartphone frem og finder ham.

Latitude

Latitude er et super redskab til at holde øje med sine venner og den virker endda på en del platforme. iPhone brugere kan tracke deres Android venner, mens lillemor sidder derhjemme på PC’en og kigger med. Smart! Dog er det lidt af en nedtrækker, at venners lokation kan være forsinket op til flere timer. En anden ting Google har brugt tid på, er at man kan indstille sin lokation, så man ifølge Latitude er i et andet sted, end man faktisk er. Den funktion bryder jeg mig ikke om, da det er skummelt. Hvorfor har man brug for at lyve om sin lokation? Iøvrigt finder jeg ingen logisk grund til at den skulle være der, medmindre man vil drille end ven eller to.

Latitude fungere rigtig godt og starter hurtigt op. Dog alligevel noget skrammel med lokationsopdateringstiden.

Find my friends

Denne app battler Google til det groveste og har faktisk både bedre træk og værre træk. Først og fremmest er Find my friends en rigtig lækker app. Den har virkelig fået et flot design og Apple har virkelig vist hvad de kan. Men som man jo kender Apple, deler de ikke deres skat med andre end deres egen brugerbase og derfor er Find my friends kun åben for iOS brugere. Det er en svipser, da den kun kan bruges mod andre iPhone brugere. Lokationen opdateres efter behov, så hvis du skal vide hvor din ven er, ved du det 20 sekunder efter. Det er netop der, Apple giver baghjul til Google. Latitude fejler ved at opdateringsraten er så lav, men vinder ved at være åben for alle platforme.

Konklusion

Find my friends vinder, da Latitude er en gang skrald i længden. Hvad skal man bruge ens venners 2 timer gamle position til? Jeg vil da ikke vide hvor lang min familie er på motorvejen, når de for 20 minutter kom ind af døren. Google spænder altså ben for sig selv og taber duellen. Apple er velogmærket heller ikke for gode med deres ”Kun-folk-der-har-givet-os-penge” idé. Apple kunne jo bare sælge app’en for 12 kr på Android Market og så give den gratis på App Store. Det ville både være fed reklame for Apple og så ville de tjene de tabte penge ind igen.