• Foto: Linda Kastrup

    Det var i Dronning Margrethes og EU-Kommissionsformand José Manuel Barrosos selskab, at forskningens svar på OL, Europas største videnskabskonference, ESOF, i dag blev åbnet i Carlsberg Byen.

    1 / 7

  • Foto: Linda Kastrup

    På konferencen skal verdens førende forskere give deres bud på, hvordan fremtidens udfordringer kan overkommes med videnskab, de skal tage ved lære af hinanden, og de skal vigtigst af alt udbrede interessen for videnskab i befolkningen.

    2 / 7

  • Foto: Linda Kastrup

    »I Danmark skal vi leve af de gode idéer. Derfor er det vigtigt, at befolkningen, og især børn og unge, kan blive nysgerrige på naturvidenskab, og se, hvordan forskning og videnskab også kan være sjovt,« fortæller uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, som her ses ved siden af formanden for EU-Kommissionen José Manuel Barroso.

    3 / 7

  • Foto: Linda Kastrup

    EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, som også var til stede ved åbningen af konferencen, tilkendegiver, at han ser en stor udfordring i at gøre børn og unge nysgerrige på videnskaben. Han mener, at medierne må tage mere ansvar for vække befolkningens interesse.

    4 / 7

  • Foto: Linda Kastrup

    Det hedder i konferencens målsætning, at ESOF skal bygge broer mellem samfund og videnskab, mellem den private og den offentlige sektor, mellem videnskab og medier og mellem Europa og verden.

    5 / 7

  • Foto: Linda Kastrup

    Går man blot få skridt væk fra konferencesalen ved Tap 1 i Carlsberg Byen, støder man på videnskabsfestivalen Science in the City, som er rig på videnskabelige oplevelser.

    I Science in the City kan man blandt andet møde verdens mest menneskelignende robot Geminoid-DK, som er en tro mekanisk kopi af professor Henrik Schärfe fra Aalborg Universitet.

    Gæsterne kan også lære at bygge deres egne robotter ved hjælp af skrot og gamle computerdele. Desuden kan børn og unge bygge LEGO, der illustrerer bæredygtighed i verdenshavene.

    6 / 7

  • Foto: Linda Kastrup

    Science in the City afholdes fra lørdag den 21. juni til torsdag den 26. juni i Carlsberg Byen i København. I alt deltager 85 event-arrangører fra Danmark og 20 andre lande, og det forventes, at 30.000 gæster vil besøge festivalen.

    7 / 7

Luk