Dragens år skal gøre Huawei til mobilkæmpe

På Skovriderkroen præsenterede det kinesiske firma Huawei en række nye telefoner, som i dragens år skal gøre Huawei kendt blandt danske forbrugere, ifølge firmaets danske landechef.

Huawei Honor Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 10 meter lang, farverig kinesisk drage møder gæsterne på Skovriderkroen i Charlottenlund til præsentationen af de nye mobiltelefoner, som den kinesiske firma Huawei vil præsentere for de danske forbrugere i år. 2012 er dragens år i Kina, hvilket forklarer udsmykningen af kroen.

- Dragen symboliserer magt og styrke i Kina, og vi håber, at 2012 bliver året, hvor Huaweis mobiltelefoner for alvor slår igennem på det danske marked, siger Jason Lan, landechef for Huawei i Danmark.

Landechefen er ikke blind for, at danskerne ikke kender meget til Huaweis mobiltelefoner. Det er der en god forklaring på, for på det danske mobilmarked er firmaet på størrelse med de miniforårsruller, der i dag serveres på Skovriderkroen.

- Spørger du en dansker, vil 80% nok sige, at de aldrig har hørt om Huawei. De resterende 20% vil spørge, om det ikke er dem, der laver USB-dongles til mobilt internet. Vi står for en minimal procentdel af mobilmarkedet i Danmark, siger Jason Lan, som dog ikke kan offentliggøre den præcise procentsats.

Gigantisk er Huawei til gengæld, når det handler om at sælge netværksudstyr, såsom mobile modems. På dette område er Huawei nemlig den næststørste udbyder i verden, kun overgået af svenske Ericsson. På Skovriderkroen er mobile modems dog lagt til side for at gøre plads til de nye mobiltelefoner, som firmaet lancerer i Danmark i det nye år.

De nye mobil-håb

Kigger man nærmere på Huaweis nye mobiltelefoner, tegner der sig et billede af, at de gerne vil være kendt for andet end billige, kinesiske telefoner, hvor der er gået på kompromis med kvaliteten.

En af de nye Huawei-telefoner er nemlig Ascend P1 S, som også blev præsenteret ved CES-messen i Las Vegas til mange anmelderes store begejstring. Den har en 4,3 tommer skærm med Super AMOLED skærm, og den kommer med Android 4. Det er angiveligt verdens tyndeste smartphone med en tykkelse på ca. 6,7mm, hvilket gør den tyndere end Samsung Galaxy S II, iPhone 4/4S. Den kommer på markedet i løbet af sommeren, men prisen er stadig ukendt. Denne model vil også udkomme i en LTE-udgave, der understøtter det lynhurtige mobilnetværk LTE (også kaldet 4g), som dog stadig ikke dækker hele Danmark.

Huawei lancerer også modellen Honor i uge 13 i år. Den har et kraftigt batteri, der, ifølge producenten, kan holde den vågen i hele tre dage uden opladning. Derudover kommer den med et 8 megapixel kamera, kraftig 1.4 GHz processor og Android som styresystem.

- Vi vil ikke konkurrere med telefoner som iPhone, der allerede sidder på high-end markedet. Men vi kan tilbyde kvalitetstelefoner, der er lidt billigere, men som stadig holder et højt kvalitetsniveau, fortæller Jason Lan, der indrømmer, at nogle af de andre nye Ascend-modeller ikke har 8 megapixelopløsning i kameraet.

Det generelle prisleje på Huawei-telefoner kommer til at ligge mellem 900-3000 kr, ifølge Landechefen. Han løfter også sløret for, at en ny telefon med Windows Mobile styresystemet vil blive offentliggjort senere i år. Om Huawei vil skifte styresystemet Android ud med Windows Mobile i fremtiden, kan Jason Lan ikke kommentere på.