Disse mobiler sælger bedst

Her er de mest populære smartphones.

Apples iPhone er nok den mest populære smartphone for tiden, hvilket det højeste salgstal på NetComs liste understreger. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De sidste måneder har NetCom publiseret lister over de mest sælgende mobiler solgt gennem deres kanaler.

Der er lidt tvivl om, hvorvidt Apple iPhone 4 med sin førsteplads også er den bedste mobil. Modellen er omkring et år gammel, og vi mener, at den i dag allerede er blevet overhalet af flere andre modeller, men heldigvis bliver løbende den opdateret. I denne uge kom det frem, at iPhone-ejere kan se frem til nye menuer og en omfattende synkroniseringstjeneste.

Otte ud af ti kører på Android

iPhone er imidlertid langt fra enerådende på listen. Hele otte ud af ti telefoner på listen fra NetCom er Android-telefoner.

Øjvind Vederhus, informationschef i NetCom, siger klart og tydeligt, at Android-telefoner nu har overhalet Apples iPhone-varianter i salgstal.

»Når LG og Samsung sælger så godt, som de gør, kan det tyde på, at et standardiseret operativsystem var det, som skulle til for, at nye leverandører fik en fod inden for på markedet. Lysten til at skifte telefon begrænses, når systemet er velkendt, siger han i en pressemeddellelse.

Samsung og HTC bider godt fra sig

Samsung Galaxy S II er en af de vildeste mobiltelefoner, som er i salg i dag, og vi forstår godt, hvorfor den rangerer højt på listen. En fantastisk skærm og en lige så god brugeroplevelse er vigtige nøgleord.

HTC og Sony Ericsson er imidlertid også godt repræsenteret på listen. For HTCs anliggende er der tale om de to nye modeller Desire S og Incredible S, som især udmærker sig. Det er to rigtige gode modeller, som har klaret sig godt og kun lige manglet topkarakterer i vores tests. HTC-mobiler, som er med her, kendetegnes af en bruheroplevelse og byggekvalitet i topklasse. Menusystemet Sense tilfører desuden enkelte funktioner, som mange savner hos Android.

HTCs nyeste topmodel, Sensation, er naturligt nok ikke med på maj-listen, eftersom den netop er kommet i salg. Vi forventer imidlertid, at denne model dukker op på listerne i løbet af sommeren.

Svenskerne har også grund til at glæde sig. Sony Ericssons Xperia-modeller gør det nemlig også godt, deriblandt den nye topmodel Xperia Arc.

Kineserne er også med

Både ZTE og Huawei er repræsenteret med hver deres Android-model på listen. Blade fra ZTE er et af de bedste køb for dig, som er på jagt efter en billig Android-telefon.

Huawei U8150 Ideos er en helt fin billigmodel med Android, men den telefon, vi virkelig savner på listen, er Huawei U8800 Titan. Mere smartphone får du ikke i dag for 2000 kroner.

Tests af mobilerne på listen

1. Apple iPhone 4
2. Samsung Galaxy S II
3. ZTE Blade
4. LG Optimus 2X
5. Sony Ericsson Xperia Arc
6. Nokia N8
7. Sony Ericsson Xperia X8
8. HTC Desire HD
9. HTC Incredible S
10. HTC Desire S

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Mobilen.no
Oversat af Stina Resting