Direkte TV bliver interaktivt

Japanske NHK Hybridcast fusionerer traditionel tv-transmission og internettet.

Foto: Diginfo.tv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moderne fjernsyn gør det i dag muligt for dig at downloade applikationer, så du kan få information om film, vejret og holde dig opdateret på Facebook, mens du ser TV. Der findes dog ingen integrerede løsninger til liveudsendelser, og det vil det japanske nationale TV-selskab NHK gøre noget ved.

De har derfor udviklet Hybridcast, et system der fusionerer en traditionel, direkte TV-udsendelse med interaktive funktioner via internettet på samme tid.

Næsten som et computerspil

Hybridcast gør, at du for eksempel kobler en tavlecomputer til TVet og får umiddelbar information om det, der foregår i fjernsynet. I en fodboldkamp følger systemet for eksempel hver eneste spiller, og du får fuld adgang til statistik – ikke ulig et almindeligt fodboldspil. Denne information kan også blive vist på selve TV-skærmen.

Andre muligheder er, at du i rejseprogrammer, via Google Maps, kan se, hvor i verden personerne befinder sig, eller du kan være med til at svare på spørgsmål i et quizshow.

I fuldt sving

Hybridcast er blevet udviklet af NHK i samarbejde med store selskaber som Sony, Toshiba, Panasonic, Sharp og Mitsubishi Electric, og test af prototyper er i fuldt sving. Applikationerne de bruger i testene er udviklet ved hjælp af HTML5.

NHK regner med at implementere Hybridcast til bred, kommerciel brug i Japan i 2013. Hvornår resten af verden får glæden af noget lignende vides ikke.

Se videoen nedenunder for at se Hybridcast i aktion:

Læs også: LGs ultratynde luksus-tv nærmer sig en lancering

Læs artiklen på teknofil.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.