Dine nøgler bliver aldrig væk igen

Den stressende og udmarvende gemmeleg med dine nøgler kan blive en saga blot, hvis det står til at nye produkter.

Det er forhåbentlig slut med at jagte nøgler, der er blevet væk, hvis det står til nye produkter på markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: AMIT DAVE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det virker næsten som om, at de ved, hvornår du har allermest travlt. Hvornår du har dit vigtige møde, og det derfor er essentielt, at du kommer ud af døren i ordentlig tid. Og i lige præcis den situation har de det med at forputte sig. Dine nøgler.

Men det skal være slut nu, hvis man skal tro flere amerikanske selskaber. De lancerer nu deres bud på en løsning, der skal give dig en fordel i gemmelegs-krigen mod dine nøgler. Og til det har de allieret sig med din iPhone.

Tile er en lille enhed, på størrelse med et SD-kort, som du sætter i din nøglering, computer, taske, cykel eller hvad du ellers har kært og som har en tendens til at blive væk. Den lille enhed kommunikerer så med telefonen via bluetooth.

På din iPhone vil du få en skala, der viser, hvor tæt du er på dine nøgler. Ifølge selskabet selv, så er rækkevidden på den lille enhed knap 50 meter. Og kan du alligevel ikke helt finde dine nøgler, så kan du via app’en få Tile til at sige en lyd.

Tile holder strøm i et år, og når det år er gået, så bliver du bedt om at købe nye. Det er smart, fordi du ikke »skal rode med batterier og den derfor er vandtæt«, ifølge selskabet bag.

I samme boldgade er Hone, der på mange måder minder om Tile. Den skal dog ikke udskiftes hvert år, men skal i stedet have nyt batteri hvert halve år. Den benytter imidlertid samme Bluetooth-teknologi.

Har du ikke en iPhone, så må du væbne dig med tålmodig. Hverken Tile eller Hone er nemlig endnu tilgængelige på andet end iOS-platformen. Det skyldes, at de bruger Bluetooth 4.0-teknologien, som endnu ikke er implementeret i de fleste enheder med Android ellerWindows Phone.

Tile kommer på markedet senere på året til en pris på omtrent 100 kroner, mens Hone kan købes allerede nu til 330 kroner.