Din iPhone kan hackes på under et minut

Tre amerikanske forskere har hacket sig ind i en iPhone gennem en oplader - det afslører åbenbare svagheder ved den kombinerede data- og strømindgang.

Tre forskere ved Georgia Institute of Technology har installeret et potentielt skadeligt program i en iPhone gennem en billig lader. Det åbner igen op for strøm- og dataindgangen svagheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: KACPER PEMPEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gennem ledningen pumper ny energi ind i din iPhone, mens du downloader dine nyeste billeder fra Instagram og lægger et nyt svedigt musiknummer ind på din spilleliste. Men det er ikke kun strøm og data, der kan overføres gennem stikket i bunden af telefonen.

Tre forskere ved Georgia Institute of Technology har via en lader installeret et potentielt skadeligt program i en iPhone. Laderen var en billig sag, og programmet var gemt deri i en lille computer. Telefonen derimod kørte med det nyeste software, men forsvarsmekanismerne i iOS kunne ikke holde programmet ude, skriver e24.no.

Passer ikke i den officielle oplader

Metoden indebærer ikke et modificeret apparat og kræver heller ikke noget af brugeren, skriver forskerne i en rapport ifølge Forbes. Det berører brugere af iPhonen, da der før er blevet leget med, hvilke svagheder der ligger i den kombinerede data- og strømindgang.

Forskerne præsenterer resultaterne på en konference senere på sommeren. Der er dog også svagheder ved forskernes metode, da komponenterne, de har brugt i laderen, ikke passer ind i Apples officielle oplader. Men den lille computer kan sagtens passe i en dockingstation eller et eksternt batteri, og med de rigtige ressourcer kan den formindskes, skriver e24.no.

»Komponenterne blev bygget på begrænset tid og med et begrænset budget, men det tanken strejfede da, hvad mere motiverede og velhavende konkurrenter kan opnå,« skriver forskerne i rapporten.