Din amerikanske Netflix-konto kan være i fare

Det kan fremover blive sværere at benytte sig af den amerikanske version af Netflix, hvor udvalget af film og tv-serier er større end i den danske version.

Det bliver snart umuligt at logge sig på den amerikanske version af Netflix. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har gennem længere tid været en offentlig hemmelighed, at man relativt nemt kan få adgang til den amerikanske version af Netflix, hvis man vil nyde godt af udvalget af film og tv-serier, der er større end i den danske version af streamingtjenesten. Eller hvis man bor i et land, hvor Netflix ikke udbydes.

Men det kan fremover bliver sværere at bruge de sådkalte VPN-adgange, der kort fortalt er en tjeneste, som får det til at se ud, som om at brugeren befinder sig i USA, selv om vedkommende reelt sidder bag en skærm i Danmark. For Netflix har angiveligt taget de første skridt mod at slå ned på dem, der omgår streamingtjenestens regler. Det skriver flere internationale medier.

En af af udbyderne af en VPN-løsning, TorGuard, har gennem de seneste uger oplevet, at flere af deres brugere har haft problemer med at bruge Netflix.

»Det er en helt ny udvikling. For få uger siden modtog vi de første meldinger fra en håndfuld klienter om, at Netflix blokerer adgangen på grund af VPN eller proxy-adgang. Det er allerførste gang, at jeg hørt om, at Netflix har vist den type fejlmeddelelse til en VPN-bruger,« siger Ben Van der Pelt fra tjenesten TorGuard til mediet Torrentfreak.

Selv nægter Netflix dog at have ændret noget, skriver flere medier, og de vil ikke komme yderligere ind på deres VPN-politik. Det har dog tidligere været beskrevet, hvordan filmstudierne i Hollywood har presset Netflix til at blokere VPN-adgangen, fordi det bryder de copyright-aftaler, som producenterne har indgået i de forskellige lande.

For brugerne af VPN-tjenesten TorGuard blev det hurtigt muligt igen at logge på ved at logge en anden lokation i USA. Selv om der ifølge Torrentfreak er tale om en fase, hvor Netflix tester muligheden for at blokere VPN-adgangen, kan det blot være første skridt i kampen mod brugere, der omgår reglerne.

»Jeg har en fornemmelse af, at Netflix tester disse nye bloekringsmetoder midlertidigt for på et senere tidspunkt at rulle det fuldt ud på et senere tidspunkt,« siger Ben der Pelt til Torrent Freak.