Dette kan være Microsofts hemmelige våben

Kommende bærbare maskiner får snart indbygget Kinect, hvis man skal tro rygterne.

Du kan måske snart styre din computer ved hjælp af bevægelser foran skærmen, som et resultat af en kombination af Kinect og en bærbar computer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den bevægelsesfølsomme sensor Kinect er blevet et meget interessant produkt for PC-brugere, og om kun få dage vil teknologien blive tilgængelig til brug i almindelige PCere. For at gøre teknologien endnu nyttigere skal sensoren bygges ind i bærbare computere, udtrykker The Daily.

Små bærbare

Entusiaster verden over er allerede godt i gang med at forvandle sine computere til bevægelsesstyrede underholdningscentre, ved at bruge udviklerværktøjerne til Kinect som Microsoft offentliggjorde for et stykke tid siden. Med Kinect direkte indbygget i en bærbar computer ville man slippe for at koble den eksterne sensor til, som hurtigt kan se klumpet ud på en lille bærbar.

The Daily har ingen billeder at vise, men beskriver de bærbare maskiner som små og kompakte, i netbook-størrelsen. I stedet for et almindeligt kamera over skærmen, har maskinerne en række sensorer til at opfange alle bevægelser som sker foran skærmen.

Ifølge websitet skal prototyperne som de har leget med være officielle.

Mange muligheder

Hvilken slags funktioner ser du, at en 'Kinect-computer' kan benytte sig af? Ville du bruge det til spil, eller måske til trådløst at styre musik- og filmafspilning mens du laver lidt mad? Mulighederne er mange, og i Microsofts reklamevideo for Kinect ser de en rigtig spændende fremtid for sig, hvor Kinect bliver brugt til alt fra en assistent til kirurgi til et musikinstrument:

Læs også: »Ny Xbox annonceres i januar«

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Alexander Almegaard