»Det betyder ikke spor, at man snakker dansk, når det kommer til NSA. Så jeg ville nok være bekymret«

Det er bekymrende for forbrugerne, at kæmpefirmaet Samsung kan lytte med i de danske stuer, lyder det fra formanden for IT-Politisk Forening.

Et smart-TV fra Samsung kan lytte med, når der snakkes i stuen, og dataen sendes videre til tredjepart. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVE MARCUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grib fjernbetjeningen og slå stemmegenkendelse fra på dit smart-TV fra Samsung.

Sådan lyder rådet fra Niels Elgaard Larsen, formand for interesseorganisationen IT-Politisk Forening, efter det er kommet frem, at de hypermoderne fjernsyn ikke kun lytter med i stuen, men også gemmer de private samtaler.

Det er den amerikanske internetside The Daily Beast, der har kigget nærmere på brugervejledningen for de sydkoreanske TV.

Her står der, at »hvis dine talte ord indeholder personlig eller anden følsom information, vil den information være at finde i det data, der bliver opfanget og sendt videre til en tredje part.«.

Giver det anledning til panderynker? Det burde det i hvert fald gøre, lyder det fra Niels Elgaard Larsen:

»Muligheden for overvågning i de danske stuer er der. Det er jo en lille computer, du lukker ind i dit hjem, og som du ikke har kontrollen over. Hvis nogen var specielt interesseret i, hvad du havde at sige, kunne det sagtens blive aflyttet. Og data bliver sendt over nettet, og vi ved, at NSA kan få en kopi af alt, der bliver sendt,« siger han til B.dk og tilføjer:

»Det betyder ikke spor, at man snakker dansk, når det kommer til NSA. For de oversætter automatisk. Så jeg ville nok være bekymret.«

Selv siger en talsperson fra det sydkoreanske firma, at det tager kundernes privatliv meget alvorligt. Derfor har Samsung blandt andet krypteret kundernes information, så det ikke kan bruges »uautoriseret«, lyder det i et interview med CNET.com.