Derfor beholdt HP sin PC-afdeling

De brugte seks uger på at bestemme sig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi skrev tidligere om, at HP ville beholde sin PC-afdeling, efter en solid runde i tænkeboksen. Nu fortæller HP hvordan de kom frem til afgørelsen.

Få grunde til at sælge

Afgørelsen skal have været et resultat af et dybdegående internt studie i det gigantiske IT-selskab, som blev udført af 100 af HPs ansatte.

Da studiet var gennemført stod det klart at der var flere gode grunde til at beholde PC-divisionen, ifølge Tony Prophet, en af cheferne i PC-divisionen hos HP.

Først og fremmest fandt de ud af, at det ville koste dem mere at skille sig af med PC-divisionen, end at beholde den og fortsætte som før. Dette skal blandt andet have været fordi PC- og serverproduktionen hos HP allerede er så tæt knyttet sammen, at hvis de havde skilt sig af med PC-divisionen, ville det ramme resten af produktionen samtidig.

Glæder sig til fremtiden

De kom derfor frem til at de ikke ville ødelægge en af deres største fordele med så tæt integration mellem PC- og server-afdelingerne. En sådan separation havde samtidig kostet dem dyrt, i form af en engangsudgift på 1,5 milliarder dollar. Samtidig ville HP have mistet omtrent én milliard dollar om året fra tabt salg af computere.

Dermed er HP vendt helt, og ifølge Prophet glæder de sig til hvad fremtiden har at bringe, specielt Windows 8. Selskabet bliver ved med at producere nye ultrabooks, som vil være en af de vigtigste punkter i HPs kommende strategi.

For nuværende kunder vil afgørelsen have meget lidt at sige, og selskabet vil fortsætte akkurat som tidligere. HP er trods alt verdens største PC-producent, og sammen med Apple den eneste aktør som for tiden har vækst her i scandinavien.

Læs også: Hjemme hos Hewlett-Packard

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Oversat af Alexander Almegaard