Der er stadig liv i VHS-båndene

En af de store elektronikkæder sælger årligt 1.000 VHS-afspillere. I år har 300 allerede købt en.

De findes stadig, VHS-afspillerne, og de sælges og sælger faktisk også. Med denne LG-model kan man med et tryk på en knap få overspillet VHS-båndene til DVD-skiver. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gamle VHS-videobånd er stadig lyslevende i mange danske hjem.

Det kan en af landets største elektronikkæder, Elgiganten, skrive under på. Sidste år solgte kæden over 1.000 VHS-afspillere på det danske marked, og allerede i årets første måneder er endnu 300 styk blevet langet over diskene.

»Vi annoncerer VHS-afspilleren med jævne mellemrum, og hver gang har vi solgt over 100 styk. Det kan tyde på, at folk ikke er klar over, at de gamle maskiner stadig findes. Men så opdager de, at det stadig er muligt at anskaffe sig en - og i en lidt opdateret version, så de kan få konverteret de gamle VHS-bånd til DVD,« siger Glenn Manson, salgschef for radio/TV i Elgiganten.

Fra VHS-bånd til DVD-skive

Det er sydkoreanske LG, der producerer kombimodellen, hvor man kan overspille VHS-bånd til DVD-skiver ved et tryk på en enkelt knap.

»Det er der faktisk overraskende mange kunder, der efterspørger. De har typisk ferieminder og andet ældre materiale liggende på VHS-bånd i kasser på loftet, som de gerne vil arkivere digitalt, så de har det for fremtiden,« siger Glenn Manson.

I maj 2012 viste en TNS Gallup-måling, at lige over 29 procent af danskerne stadig optager TV-udsendelser på VHS-bånd. Og det var først i marts 2011, at de nye Blu-ray-skiver - som har plads til flere data end de normale DVD-skiver - overhalede videobåndet, når de skulle se film; DVD-skiverne var det absolut mest anvendte.

VHS-båndene kom på markedet i 1976, udtænkt af japanske JVC, som vandt videofilmkampen over Betamax, som Sony stod bag.