Den lille tyv er på spil

For kort tid siden udgav Rovio, spilfirmaet bag Angry Birds et nyt spil “Tiny Thief” som er et adventure puzzle game.

Spillet går ud på at man er en lille tyv som skal stjæle en masse forskellige genstande og slippe væk ved at løse nogle forskellige opgaver uden at blive opdaget af fjenden. Det er et point-and-click spil som i al sin enkelhed betyder at man klikker eller trykker på skærmen der hvor man vil have den lille tyv til at gå hen. Det er nemt og lige til at gå til. Hver bane har en lille sekvens i form af billeder før den starter som sætter scenen for hvad der skal til at ske. Som set mange gange før får man stjerner alt efter om man finder alle de gemte genstand på banen som kan åbne op for mere indhold i spillet.

De har valgt at bygge spillet op omkring flere forskellige universer så som små byer, piratskibe, slotte og lignende. Samtidigt er det spækket med massere af forskellige karaktere som man møder på sin vej. I spillet kommer man igennem i alt 6 forskellige universer fordelt over 30 unikke visuelt meget flotte baner.

Spillet er i sig selv ikke så krævende og det kan spilles af børn og voksne. Det er sjovt og veludført og der er rigtig mange detaljer i spillet. Dog synes jeg at gameplayet til tider godt kan gå lidt for langsomt og det tagerunødigt lang tid at komme igennem banerne.

Generelt er detdog flot og godt skruet sammen, men spillet i sig selv er ikke særlig nyskabende og det fænger mig heller ikke på samme måde som f.eks. Angry Birds gjorde i sin tid. Derfor får det 4 ud af 6 stjerner.

Tiny Thief er lavet af spil firmaet 5 Ants og udgivet af Rovio.

Det er tilgængeligt på både telefon og tablet på henholdsvis Android og iOS og koster 19 kr.