Den digitale piskesvinger flytter rundt

Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet ændrer 1. august på organisationen og ansætter ny vicedirektør.

Lars Frelle-Petersen ændrer på organiseringen af Digitaliseringsstyrelsen, som han er direktør for, fra august. Foto: Agnete Schlichtkrull, Digitaliseringsstyrelsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den store piskesvinger i kampen for at få danskerne gjort mere digitale, Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet, rykker rundt.

»Når alle er tilbage fra sommerferien i starten af august, er vi blevet til en ny og styrket Digitaliseringsstyrelse. Vi udvider direktionen med en vicedirektør, som får ansvaret for driften. Vi lægger flere af vore kontorer sammen i centre, så de bliver mere robuste, kompetente og handlekraftige. Og så sætter vi arbejdet med den kommende fællesoffentlige digitaliseringsstrategi i gang,« siger Lars Frelle-Petersen, direktør for Digitaliseringsstyrelsen.

Ændringerne kommer på baggrund af analyser blandt interessenterne og af strategien.

Daværende IT- og Telestyrelse splittet i atomer

Digitaliseringsstyrelsen blev dannet, da Helle Thorning-Schmidts regering tiltrådte. Her splittede man den daværende IT- og Telestyrelsen i atomer og kombinerede bl.a. dele af den med den daværende Erhvervs- og Byggestyrelsen, så også Erhvervsstyrelsen opstod. Erhvervsstyrelsen er i dag overordnet myndighed på IT- og teleområdet, mens Digitaliseringsstyrelsen står for at sikre digitaliseringen af det offentlige Danmark.

Den nye vicedirektør, som endnu ikke er udpeget, får blandt andet ansvaret for at gøre systemforvaltning, IT-sikkerhed og brugervenlighed mere professionel. Derudover bliver flere kontorer nedlagt. I stedet etableres tre større centre, så arbejdsgangen bliver bedre og mere effektiv.

Fremover vil Lars Frelle-Petersen sammen med vicedirektør Rikke Hougaard Zeberg og den kommende, nye vicedirektør stå i spidsen for de seks områder: Center for effektivisering og analyse, Center for kommunikation og udbud, Kontor for borger.dk og brugervenlighed, Center for systemforvaltning og sikkerhed, Kontor for grunddata og IT-arkitektur samt Ministeriernes projektkontor.