De smarte ure kommer

Markedet findes stort set ikke endnu - men flere selskaber meldes alligevel på vej med smarte ure. Nu tyder meget på, at også Microsoft er på vej med et.

Allerede i 2003 var Bill Gates begejstret for smart watches. Dengang var de dog ikke helt så smarte som nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEFF CHRISTENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden mobilerne blev hvermandseje i starten af årtusindet, er det gammeldags armbåndsur blevet et sjældnere syn - men nu er udviklingen måske på vej til at vende igen. Flere selskaber, blandt andet Apple, rygtes på vej med såkaldte smart watches. Og slutter Microsoft sig til rygtestrømmen. Selskabet har nemlig, ifølge The Wall Street Journal, lagt ordrer hos flere asiatiske underleverandører, der skal levere komponenter til urene.

Mens Apple ikke har bekræftet at være på vej med et smart watch, har konkurrenten Samsung åbent fortalt, at et sådant produkt er på vej fra Sydkorea, og flere andre småfirmaer har allerede lanceret eller annonceret at være på vej med sådanne dimser. Det gælder blandt andet iPebble og flere andre - men såvel markedet som urene er endnu i sin vorden.

Microsoft har ikke bekræftet historien - men det er omvendt usandsynligt, hvis selskabet slet ikke har et øje på udviklingen, hvor fænomenet 'wearable computing' tegner til at blive det næste store, hippe. Allerede på forbrugerelektronikmessen CES i Las Vegas i januar stod det klart, at sundheds- og fitnessrelateret elektronik kan blive den næste store tendens, og flere selskaber - fx Nike, Fitbit og Jawbone - har allerede annonceret armbånd, der hele tiden måler, hvor meget man bevæger sig, hvor godt man sover, og meget andet.

Det er dimser, der integrerer med smartphonen og en bagvedliggende webtjeneste - og også Samsungs Galaxy S4, der i øjeblikket er på vej på markedet, kommer med lignende funktioner indbygget, i form af S Health, der er en serie sundheds- og fitness-tilbehør til Galaxy-mobilen.

Smarte ure vil være en del af denne udvikling - men vil kunne en del mere, som fx. at vise mail, kalender og vejrudsigt, måle temperaturer og iøvrigt vise, hvad der sker på brugerens smartphone, selv om den ligger i tasken.

Ifølge avisen har Microsoft bestilt dimser med skærmstørrelser på 1,5 tommer - altså lidt mindre end skærmen på en gammeldags Nokia-mobil.