Danske pirat-sites konfiskeres af Europol

En international aktion mellem myndigheder i Europa og USA lukkede i går 133 netsteder, der solgte kopivarer. Danske netsteder var iblandt.

Europol og de amerikanske myndigheder slog i fællesskab ned på 133 netsteder, der solgte kopivarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK LUNTANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var dansk fangst, da Europol og de amerikanske toldmyndigheder igår gik i aktion mod netsteder, der beskæftiger sig med salg af kopivarer og forfalskede mærkevarer. Aktionen, kaldet Project Cyber Monday 3, betød i første omgang at 133 netsteder blev konfiskeret, og at en enkelt amerikaner blev anholdt og fik 175.000 dollars konfiskeret.

Ifølge Europol var et antal af de konfiskerede netsteder danske, men der foreligger i øjeblikket ikke oplysninger om, hvilke netsteder, der er tale om.

Der var tale om netsteder, der solgte falske mærkevarer til kunder, der ofte var uvidende om forfalskningerne - og udover amerikanske og danske netsteder, røg også belgiske, franske, rumænske og britiske netsteder under aktionen.

God tro

Dertil kom en række konti hos det amerikanske betalingssystem, PayPal, som tilhørte de nu lukkede netsteder.

Myndighederne var kommet på sporet af de mange netsteder via tip fra ejerne af de respektive varemærker, og aktionen skete i samarbejde med blandt andet det store auktionssted eBay, hvor mange af de nu lukkede netsteder angiveligt også solgte kopivarer.

Både Europol og de amerikanske toldmyndigheder oplyser, at de mange netsteder solgte kopivarerne uden at oplyse, at det var kopivarer, hvorfor kunderne har været i god tro.