Danske Libratone laver ren lydmagi

Vi mødte den danske højtalerproducent, Libratone, der gav en demo af deres nye Airplay-produkter. Resultatet var imponerende.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Mens man tidligere har vadet i iPod-docksystemer til knæene på IFA-messen i Berlin, er det i år Apples trådløse Airplay-teknologi, som producenterne flokkes om.

Læs mere: IFA 2011

En af dem er danske Libratone, som vi lagde vejen forbi for en snak om selskabets i gangværende bølge af succes.

Libratone producerer fejende flot designede højtalere i den dyre ende af skalaen, og blev tidligere på året udvalgt af Apple som en af de få højtalerproducenter, der får lov at sælge deres produkter via Apples netværk af butikker.

Dét har været et boost for Libratone, der i år forvente er at sælge op mod 20.000 højtalere - heraf de 70 procent til eksport.

Selskabets direktør, Fritz Andersen, gav en demo af selskabets teknologi, og den er mildest talt ganske overbevisende. Faktisk er Libratones højtalerløsninger nogle af de mest cool og velfungerende, som vi kunne finde årets IFA-messe overhovedet.

Pointen med selskabets produkter er, højtalerne er såkaldte stand-alone enheder med indbygget forstærker. Nyheden er så, at højtalerne er i stand til at modtage signaler via Wifi - for eksempel fra en iPhone, iPad eller en computer med iTunes helt uden brug af andet udstyr.

Det kan lade sig gøre fordi Libratone har indbygget Apples Airplay-teknologi direkte ind i produkterne, og praksis betød det, at denne journalist kunne stille sig på Libratones stand, og mindre end fem sekunder efter blæse Iron Maiden ud gennem de udstillede højtalere direkte fra egen iPhone.

I mit tilfælde skulle jeg lige vælge at hoppe på standens trådløse net først - men da jeg havde gjort det, kunne jeg direkte fra iPhonen vælge en hvilken som helst af de udstillede Libratone-højtalere, direkte fra telefonen. Airplay må siges at være en ganske overbevisende teknologi.

Lyden var svær at bedømme i larmen på IFA-messen, men højtalerne er af høj kvalitet, og derfor ganske givet fremragende.

Ideen med streaming-teknologien Airplay er, at man skal kunne bruge sit eksisterende Apple-udstyr til at sende musik rundt i husets forskellige rum direkte fra den dims, hvor musikken ligger. Der findes allerede løsninger, der kan nogenlunde det samme - for eksempel Sonos' udstyr - men det er dyrere, og kræver en del ekstra udstyr. Til gengæld kan det så også lidt mere - for eksempel streaming af netradio, hvilket Apples iTunes endnu ikke kan håndtere.

Ifølge Fritz Andersen, har parløbet med Apple været en god investering. Apple tager sig betalt for ydelsen, men eksponeringen betyder, at Libratone allerede forventer sorte tal i regnskabet, selv om selskabet stadig er purungt.

Apple er ikke rigtig begyndt at markedsføre Airplay-teknologien, men meget tyder på, at Libratone kan se frem til konkurrence fra flere af de helt store mærker inden for Hifi-udstyr. Både Denon, Marantz, B&W og flere andre har allerede, eller er på vej med, produkter, der undstøtter Airplay.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!