Dansk software gør din Linux-maskine til en spillecomputer

Danske Linos er klar med spilportal til Linux. Spil populære Windows-spil på Ubuntu.

I videolinket nederst i denne artikel kan du se, hvordan Game Drift Linux forvandler en Linux-maskine til en spille-maskine. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Linux-platformen kan klare de fleste dagligdagsopgaver, men den åbne platform har historisk haft svært ved at matche Windows-platformen som spillemaskine.

Det skal Game Drift Linux være med til at ændre.

Game Drift Linux er danskudviklet og fungerer som en spilplatform. Den er optimeret til Linux. Helt nøjagtig Ubuntu-distributionen.

I den indbyggede Game Store kan man installere de mest udbredte Linux-spil med et enkelt klik. Der er kun en snes i øjeblikket, men flere skulle blive tilføjet.

Spil Windows-spil på Linux

Ud over Linux-spillene giver Game Drift også mulighed for at afvikle Windows-spil. Det sker med en håndsrækning fra amerikanske Codeweavers og teknologien CrossOver Games, som man også kan købe uden om Game Drift.

CrossOver gør det muligt at spille cirka 1.200 populære Windows-spil. Den danske portal sælger ikke spillene, men henviser til Amazon. I Game Drift er der blot en liste over de spil, der afvikles uden problemer på Linux. Det er for eksempel Diablo, Medal of Honor og Quake, der får mærkaten »perfekt«. En lang stribe spil kan derimod kun afvikles på et »brugbart« niveau.

Game Drift Linux udvikles af Linos Danmark, der også laver GoSchool Linux til digitalisering af eksamener, som ComON omtalte tidligere i år.

Se video

På ovenstående video fra Youtube.com demonstrerer Game Drift Linux, hvordan man gør sin Linux-maskine til en spille-maskine.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev
- og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias samarbejdspartner, ComON.dk