Dansk mobil igen forsinket

Trods løfter om det modsatte, har danske Lumigon nu igen udskudt den første danskproducerede Android-mobil.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der ikke måtte ske, er sket igen.

Danske Lumigon, der siden 2010 igen og igen har lovet at være næsten klar med den første rent danske Android-mobil, har nu igen overskredet deres egen tidsplan og udskudt selskabets debut.

Mobilen skulle oprindelig have været lanceret helt tilbage i februar, men det skete ikke, og senest har selskabet lovet at mobilen ville være klar i sommer. Det blev den heller ikke - og Lumigon har ikke forklaret, hvad der er årsag til forsinkelsen denne gang, skriver Version2.

Lumigon har valgt ikke at kommentere på forsinkelsen.

Det er den såkaldte T2-mobil, der er så dramatisk forsinket - og selv om Lumigon adskillige gange har lovet mere end selskabet har kunnet holde, er der ved første øjekast god grund til, at folk har ventet så længe på den. T2 er nemlig en flot designet sag, der tilbyder ganske meget mere end markedets øvrige Android-mobiler. Blandt andet kan man bruge den som fjernbetjening.

Ikke til salg

Der er dog indtil videre tale om ting, man må tage selskabets ord for, for T2 er endnu ikke blevet sendt på markedet nogen steder i verden, ejheller herhjemme, der ellers ville være et oplagt sted at sætte en dansk mobil til salg.

Konkurrencen på Android-markedet bliver dog mere og mere skræmmende for hver dag, for producenterne pumper smartphones ud i rå mængder konstant - og producenter som Samsung, Sony, LG og flere kinesiske sender årligt utallige nye mobiler på markedet, der er baseret på Android.