Dansk fanfiktion-side høster læsere som en mejetærsker

Den danske fanfiktion-side Movellas er blevet et kæmpe hit på nettet i både ind- og udland, og den tiltrækker især unge piger med Bieber- og boyband-fantasier.

Boybandet One Direction er et af de populære fanfiktion-emner på hjemmesiden Movellas Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Du går på gaden sammen med dine veninder, da I pludselig får øje på alle drengene i One Direction. I vil ikke virke helt desperate, så I går ikke over til dem, men helt tæt ved siden af dem og sørger for, at de ser jer. I opdager at de stirrer efter jer og hvisker noget sammen. Niall stopper dig, og giver dig en seddel i hånden med hans telefonnummer.

Citatet er et uddrag fra en fanfiktion-novelle på Movellas hjemmeside, skrevet af brugeren Cocio. Niall er medlem af det populære boyband One Direction, der blev verdenskendte efter deres deltagelse i den britiske udgave af X Factor. Man kan ikke påstå, at Cocios novelle er et Umberto Eco-værk, men den er tilsyneladende det, Movellas brugere vil have, for den har blandt andet affødt kommentaren:

- Mere- igen! :-)♥♥

Movellas er et forum på nettet, hvor man kan uploade fanfiktion-noveller gratis. 90 procent af brugerne på Movellas er piger, og flere kommer til hver dag. Siden har lige nu over 100.000 besøgende og over en million læste historier om måneden. Der skrives og publiceres over 120 nye noveller om dagen på både dansk og engelsk, og siden har besøgende fra 172 forskellige nationaliteter. Successen er ikke gået ubemærket hen i udlandet, hvor nyhedsbureauet Reuters netop har skrevet en større artikel om firmaet. 

Unge emner = unge forfattere
 Det er ikke tilfældigt, at popstjernen Justin Bieber og boybandet One Direction er feterede emner at skrive om. Brugerne er nemlig hovedsageligt teenagere. 

- På vores dansksprogede side er forfatterne 12-17 år, mens de er 14-20 på vores engelsksprogede side,” fortæller Joram Felbert, der er grundlægger af Movellas, og som har fulgt nøje med i, hvad sidens brugere godt kan lide.

- På siden kan brugerne følge deres yndlingsforfattere og ”like” deres historier. Dem, der selv skriver, nyder at få feedback og følge med i, hvor mange ”likes” de har fået, siger han.