Dansk Android-telefon forsinket

Den første danskproducerede Android-telefon har lange udsigter, og det kan ramme selskabet hårdt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du hørt om Lumigon ?

Er svaret nej, er du som folk er flest - og der kommer nok til at gå en rum tid, inden du stifter bekendtskab med selskabets produkter. Lumigon skulle have lanceret den første danske Android-mobil allerede i første kvartal af i år, men nu har selskabet udskudt mobilen til et tidspunkt senere i år.

Forsinkelsen kan ramme selskabet hårdt, mener en analytiker.

"Dem, der har været interesseret i telefonen, har forventet, at de kunne købe den i første kvartal. Og når der så ikke bliver meldt en dato ud, vil det givetvis få mange af dem til at kigge sig om efter noget andet," siger Jyske Banks aktieanalytiker Robert Jakobsen til IT-avisen Computerworld.

Selskabet har i nogle år arbejdet på at bygge en telefon, baseret på Googles Android-system, og den første af slagsen - Lumigon T1 - skulle have været på markedet i første kvartal af 2011. Nu er det imidlertid 14 dage siden at første kvartal sluttede - og ifølge Computerworld er telefonen nu udskudt til senere i år, uden at der er meldt nogen dato ud.

Lumigon T1 skulle ellers være en luksus-telefon, til en pris, der nærmer sig iPhone-niveau. Men Android-markedet er ved at været meget tæt befolket af mobil-modeller fra de store producenter, og udviklingen går lynende hurtigt.

Den danske mobil har dog sin egen profil, idet den er bygge til også at kunne være en PC og en fjernbetjening.

Bag selskabet står blandt andet den danske IT-rigmand, Peter Wilmar Christensen, der også har postet penge i den lille mobiludbyder Onfone.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!