Cirkelinebøger med varm stemme

Rosinante & Co har udgivet to små app-bøger om Cirkeline af Hanne Hastrup.

Rosinante & Co har udgivet to små app-bøger om Cirkeline af Hanne Hastrup. Jeg elsker at læse bøger med mine piger på iPad.De har spottet ikonerne og jublet over dem. De har bladret frem og tilbage. Sara har læst højt for Naja. Naja har jublet endnu mere, og Sara synes det er lidt mærkeligt, at man ikke kan give Cirkeline nyt tøj på eller farve hende. Det er utroligt så hurtigt børn vænner sig til de mange muligheder, der kan være i en app. Bøgerne om Cirkeline står på pigernes bogreol, så vi kender indholdet og synes begge bøger er gode.

Teknikken i appen er den samme som i serien Tryk, Lyt og Lær fra Rosinante & Co. Jeg synes dog, at forlaget har udviklet teknikken til det bedre. Nu markeres det tydeligt med en lille rød cirkel, hvor barnet kan trykke på skærmen. På den måde forhindres det, at man kommer til at bladre alt for meget frem og tilbage uhensigtsmæssigt. Det fungerer rigtig godt!

Cirkeline bliver til er den dejlige historie, om hvordan Cirkeline kom til verden på tegnerens bord. Cirkeline får en tændstikæske til seng og bliver gode venner med de skønne mus Frederik og Ingolf. Jeg er vild med denne dejlige klassiske børnehistorie. Jeg er vild med de flotte blyantstreger med akvarel. Jeg er vild med Hanne Hastrups varme stemme. Jeg undrer mig lidt over, hvorfor man ikke har udnyttet de mange interaktive muligheder teknikken stiller til rådighed. Både Sara og Naja trykkede lystigt på alle siderne, men der skete ikke noget. Resultatet er en super enkel billedbog til de mindste, uden den store forskel med papirudgaven, som kan bidrage til hjemmets højtlæsning - enten af Hanne Hastrups varme stemme eller af mor og far.

Bogen kan hentes i App Store til 24 kr.

Cirkeline tæl til til 10 er en sød tælle-børnebog til de yngste. Sammen med Fredrik og Ingolf tæller Cirkeline oste, valmuer, snegle, mariehøns og meget mere. Trykker man på de ting de tre venner tæller, kommer tallet frem på skærmen. Musene tæller med, og Cirkeline roser. Cirkelines mor Hanne Hastrup læser historien højt, hvilket jo er super hyggeligt og behageligt. Her er de interaktive muligheder udnyttet på bedste vis, og det fungerer rigtig godt. Appen er super sød, underholdende og enkel. Perfekt til de mindste app-brugere.

Bogen kan hentes i App Store til 30 kr.

Læs også anmeldelse af Tryk, Lyt og Lær bøgerne fra Rosinante & co.

INFOshop: Det er cool at læse bøger