Chirp Chirp og filen er sendt

Det er nu muligt at lave sin telefon om til en meget klog fugl, der kan dele dine billeder, tekster og mere via lyd. Eller rettere sagt, fuglefløjt.

“HVAD?!?” var min første reaktion da jeg testede Chirp på min iPhone. Jeg trykkede på en enkelt knap og telefonen fløjtede i nogle sekunder og det var det. Modtagerens telefon gav et blink og billedet kom frem på skærmen. Det var en oplevelse i sig selv, at se en app være så effektiv, uden at man skal gøre noget. Man skal ikke engang oprette sig.

Det var en fed app, jeg havde fundet mig her og jeg syntes helt sikkert at den var brugbar. Efter at have taget et grundigt kig på app’en, tror jeg at den er lidt anderledes end man regner med. Selve filen bliver nok ikke sendt via lyd, men lagt op på en webserver lige inden man sender den via lyd. Når man så sender den, bliver et tal tilhørende filen, lavet om til fløjt og så afspillet. Det gør at modtageren kan modtage tallet og hente filen fra serveren. Jeg synes trodsalt at det virker ret ulogisk at kunne sende HD billeder og film via et fløjt på et par sekunder, så det virker mere logisk at man modtager et unikt id istedet for filen.

App’en virker som lovet og er helt sikkert værd at hente ned på telefonen. Den er spændende og sjov at bruge og er meget hurtigere end email og den tidligere anmeldte app, Bump. App’en fortjener topkaraktér for at være innovativ og samtidig underholdende. Jeg glæder mig til at følge med i hvilke funktioner der kommer i de nye versioner.

Version 1.2 ligger gratis på App Store til iPad, iPhone og iPod på dette link.