Brug din telefon som lommelygte

De fleste af os har nok på et eller andet tidspunkt brugt telefonens display som lygte, enten når vi har stået i nattens mulm og mørke og har skullet finde nøglerne frem fra bunden af tasken eller for at finde nøglehullet. Nu kan du tilføje lommelygte-funktion til din Android telefon.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes mange telefoner i dag som ikke har indbygget en lysfunktion som standard. Men det er der råd for. Flashlight for Froyo er en nyttig app som du kan tilføje din telefon - helt gratis. Denne app er lavet af en amerikansk studerende og er blevet downloadet mere end 50.000 gange.

Nogle af disse såkaldte flash light apps bruger telefonens display og får det til at lyse op, hvorimod andre bruger kameraets blitz til at lyse op. Flashlight for Froyo virker som navnet antyder på den seneste Android version 2.2 også kaldet Froyo og kan downloades fra Android Market ved at søge på Flashlight for Froyo. Applikationen er simpel og nem at bruge og virker hver gang.

I forhold til mange af de andre flash light apps adskiller Flashlight for Froyo sig ved at have en morsekode-funktion. Når du vælger morsefunktionen kan du indtaste din egen tekstbesked, eksempelvis SOS hvorefter man trykker på pære-ikonet så sørger telefonen for at sende morsekoden via blitzen i telefonen. Ikke lige noget undertegnede bruger til dagligt, men selve lommelygte-funktionen er meget nyttig, hvis man fx har glemt sin cykellygte eller når man skal finde nøglehullet i vintermørket. Man kan endvidere selv bestemme hastigheden på blinkene ved at bruge funktionen strobe.

Alt i alt en app som gør, hvad den skal og den gør det godt.

Hvis du ikke har den nyeste version af Android, kan du stadig bruge mange andre gratis flash light apps som ligger på Android Market og som i øvrigt også findes til iPhone på Itunes.