Børn æder reklamer råt

Børn foretrækker mad, der er pakket ind i McDonalds-emballage. Og det bekymrer en fødevareekspert.

Når et barn får serveret to ens burgere, hvoraf den ene er pakket ind i McDonald's-emballage, bliver smagen af burgeren med det velkendte gule M på vurderet bedst.

Det viser en ny undersøgelse, som er publiceret i tidsskriftet Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Markedsføring af usunde madvarer har altså en effekt på selv helt små børn, skriver Urban.

»Undersøgelsen understreger, at der virkelig er grund til at forbyde markedsføring af usunde madvarer rettet mod børn,« siger læge og ph.d. Christian Mølgaard, som er lektor på Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet.

Christian Mølgaard var tidligere på året med til at udarbejde Motions- og Ernæringsrådets rapport om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. I den var konklusionen, at et forbud mod børnereklamer vil gavne kampen mod fedme.63 børn i alderen tre til fem år deltog i undersøgelsen, hvor de skulle spise og vurdere ens madvarer pakket ind i forskellig emballage.

Og på trods af, at smagen var ens, kunne børnene klart bedst lide McDonald's-maden'. Selv da de fik serveret gulerødder, blev smagen af dem, der var pakket ind i McDonald's-papir, vurderet bedst.

Undersøgelsen viste også, at børn, der kom fra hjem med flere fjernsyn, vurderede McDonald's-maden bedst.

»Undersøgelsen viser tydeligt, at virksomhederne har et meget stort ansvar. Men faktisk viser det her jo også, at reklamer ville kunne markedsføre sund mad til børn,« siger Christian Mølgaard.

»Når børn lader sig påvirke af reklamer for usund mad, vil de også blive påvirket af reklamer for sund mad.«

Kilde: Urban