Bing og Baidu fletter fingre

Nu skal Google have baghjul i Kina.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google har været på kant med den kinesiske regering på grund af anklager om spionering. Nu er konkurrenten Microsoft på vej til at ekspandere i det store rige.

Microsoft kæmper for at udbrede brugen af sin genoplivede søgemaskine Bing, og nu skal en aftale med den kinesiske søgemaskine Baidu sikre, at Microsofts søgemaskine Bing får bedre fodfæste. Microsoft skal levere engelsksprogede resultater til Baidu.

Baidu sidder tungt på det kinesiske marked, hvor selv mægtige Google har haft svært ved at vokse. Baidu har cirka 83 procent af markedet i Kina.

Baidu anslår, at der cirka kommer 10 millioner engelske søgninger om dagen. Det er dem, Bing skal hjælpe med. Engelske søgninger i Baidu sendes videre til Bing. Det betyder også, at Microsoft fortsætter med at filtrere sin resultater i Kina, hvor hjemmesider om Tibet, pornografi og politisk uenighed ikke er velset. For eksempel heller ikke ord som "demokrati" og "frihed".

Der er næsten 500 millioner internetbrugere i Kina, men analytikere mener, at samarbejdet også vil betyde, at Baidu får mulighed for at sprede sig over andre internationale territorier end hjemmebanen.

Læs også: Bing stod for 30 procent af søgninger i USA i marts

Læs hele historien på comon.dk: Hip hurra. Bing og Baidu fletter fingre