Big boss is watching you

Mere end fire ud af ti føler sig overvåget, når de læser e-mails eller surfer online på arbejdspladsen.

Surfer du på forbudte sider i arbejdstiden. Pas på! Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Næsten halvdelen af de europæiske medarbejdere tror, at deres e-mail- og surfing-aktiviteter på nettet bliver overvåget af chefen. Det viser en ny internet-undersøgelse som jobportalen StepStone har foretaget.

I Danmark er det ifølge www.comon.dk 43 procent, der mener, at de bliver overvåget, mens 20 procent føler sig overbevist om, at overvågning ikke finder sted. Resten er ikke sikre på, om de bliver overvåget.

»Selv om kontrol og overvågning skal forhindre overdreven privat brug af Internettet på arbejdspladsen, giver det bedre mening at kommunikere forholdsregler ud til medarbejderne i stedet for direkte overvågning, da det virker mere motiverende samtidig med, at det signalerer frihed under ansvar. Virksomhedens ledelse skal udvise tillid i den forbindelse for derved at skabe større arbejdsglæde, effektivitet og bedre resultater hos medarbejderne,« siger Morten Heuing, adm. direktør i StepStone Danmark til www.comon.dk.

Jo længere syd på man kommer, desto større bliver mistanken om at bossen kigger med over skulderen:

I Frankrig og Belgien er det hele 56 pct., som tror, at e-mail og surfing bliver overvåget af chefen. Nordmændene er til gengæld ikke så nervøse - her er det kun 32 pct., der føler sig overvåget, mens 47 pct. er usikre på, om der sker overvågning.