Bestilling af fotobøger fra iPhone er nu muligt

Mange af hverdagens opgaver er blevet moderniseret til det punkt, hvor vi kan gøre det på farten via vores iPhone. Det er nu også en mulighed med fotobøger. Med app’en Clixxie, vælger man blot de billeder, der skal i fotobogen og angiver en adresse. Men er det nu også så nemt?

Svaret på overstående spørgsmål er kort og konkret - nej. App’en Clixxie er noget værre juks at benytte og virker slet ikke gennemført. Dog synes jeg at de fysiske fotobøger, man modtager med posten er i god kvalitet. Man benytter app’en kort og enkelt, ved at gå ind i app’en og vælge hvilke billeder man gerne vil have i fotobogen, samt hvilken rækkefølge de skal være i. Man angiver også en adresse og betaler via PayPal. Det er sådan set hurtigt, enkelt og nemt klaret, og da PayPal kan levere betalingsgateway for stort set alle kreditkort, er der ingen begrænsninger for hvad man kan betale med.

Vejen mod at ens bestilling er godkendt, er dog lang og “ubehagelig”. Selve valget af billeder er nemt og enkelt, men når vi når til adressevalg, går app’en helt i stykker. Jeg oplevede flere fejl, såsom at jeg ikke kunne ændre på adresse i tekstfeltet, hvis jeg havde skrevet noget. Da jeg kom til at lave en stavefejl, måtte jeg så lukke app’en i multitasking, for at kunne ændre det. Import fra kontaktbog er også en mulighed, men virkede heller ikke ved mig. App’en var slet ikke klar til at blive smidt ud på Store’en, da jeg benyttede den. Fred være med det, lad os gå videre.

Et andet aspekt, som jeg synes er en rigtig nedsparker i vurderingen, er helt sikkert konceptet. Mange ting er egnet til at blive moderniseret, men bestilling af fotobøger hører bedre hjemme på computeren eller hos en fotograf. På computeren har man mere magt og muligheder og det passer derfor bedre ind i de flestes liv at sidde ved deres computer og lave fotobøger end at sidde i sofaen eller sågar i toget, på arbejdet eller i skolen og lave dem.

Det vigtigste af alt er at fotobøgerne er i god kvalitet og det er de. Leveringen tog lidt længere tid en lovet, men det var det værd, da kvaliteten af bøgerne er rigtig god. Priserne er til at forholde sig til og man glemmer hurtigt fejlene i app’en. Alt i alt en god oplevelse.