Bedre kortlægning af bredbånd trækker ud

En mere detaljeret og rigtig opgørelse af, hvilken og hvor hurtig en internetforbindelse man kan få, er ikke lige på trapperne.

Ordentlige internetforbindelser er afgørende, hvis man som klassen her på Ansager skole modtager fjernundervisning via bredbånd. Arkivfoto: Claus Fisker, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

Senest med udgangen af 2014 vil en ny og bedre kortlægning af, hvor i Danmark man kan få hvilke typer af og hastigheder på bredbånd, være klar.

Det oplyser erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), som er øverst ansvarlige for det danske IT- og telemarked. Kortlægningen var en del af den pakke for bedre bredbånds- og mobildækning i hele Danmark, som regeringen præsenterede i marts 2013. Da stod det nemlig klart, at de hidtidige måder at kortlægge mulighederne på ikke var gode nok.

Et pilotforsøg blev derfor gennemført i efteråret 2013 for at sikre en mere præcis opgørelsesmetode, og nu er Erhvervsstyrelsen under ministeriet gået i gang med den landsdækkende kortlægning på baggrund af det.

Regeringens målsætning er, at alle danskere - uanset hvor i landet de bor - i 2020 skal kunne købe en internetforbindelse, der har en hastighed ind i huset på mindst 100 megabit i sekundet og en hastighed ud i verden på mindst 30 megabit. Om det sker via fastnettet, fibernettet, mobilnettet eller kabel-TV-nettet, er ikke afgørende.