Bærbar med ekstra touchscreen

Acers nye touchpad er virkelig noget for sig.

Acer har fundet ud af at integrere touch-teknologien på en bærbar: De har gjort musens pegeplade til en aftagelig touch-enhed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Touchscreen på mobilen, touchscreen på kameraet, touchscreen på ... Berøringsteknologien ser ud til at være kommet for at blive og virker som et alfa og omega-element i det nuværende teknologikapløb.

Der er også blevet eksperimenteret med touchscreen på bærbare computere om end uden særlig stor succes. Alligevel leder stadig flere og flere producenter efter nye måder at få kunderne til at benytte berøringsteknologien på. Acer har nu fundet det måske mest oplagte sted at placere en ekstra touchscreen, nemlig på musens touchpad.

Aftageligt touchpad på din bærbar

Det er de to kommende underholdningsmodeller Aspire Ethos 8951G og 5951G, der begge har fået denne nye funktion mellem bruger og tastatur. Den normale grå og ellers triste touchpad er blevet skiftet ud med en lille, aftagelig touchscreen. Tanken bag er, at du blandt andet skal kunne bruge den som en smart og handy fjernbetjening med mulighed for at dreje den fra høj- til bredformat.

I skrivende stund har vi ikke meget mere information om denne nye touchpad, men vi ved lidt mere om de to bærbare, som touchpaden er placeret på.

Aspire Ethos 8951G er en 18,4-tommer bærbar med fuld HD-skærm med gorillaglas i rammefrit design, mens 5951G har en 15,6-tommers skærm med de mere konventionelle 1366 x 768 pixels.

Af udstyr skal hurtigt nævnes Intel Sandy Bridge-processorer, skærmkort fra Nvidia i GT500-klassen, USB 3.0, bagbelyst tastatur og mulighed for Blu-ray-afspilning. 8951G har også to drevbåse, så du for eksempel kan isætte både SSD og HDD.

Vi er ikke helt sikre på, hvornår lillebroren 5951G kommer, men 8951G er allerede at finde i flere netbutikker. Priserne starter på omtrent 12.000 kroner alt afhængigt af udstyrsniveau.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Hardware.no
Oversat af Stina Resting